Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 19:57

Χαρίτσης, Βούτσης, Μπίστης: Επιστροφή από την κυβέρνηση σε πρακτικές που χρεοκόπησαν τον τόπο

Νίκος Μπίστης, Αλέξηξς Χαρίτσης, Νίκος Βούτσης και Μαρία Βεργινάδη

Νίκος Μπίστης, Αλέξηξς Χαρίτσης, Νίκος Βούτσης και Μαρία Βεργινάδη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 
Για το κάλεσμα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάρτισης της νέας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της προοδευτικής αριστερής παράταξης, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Α’ Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Μπίστης. Υπογράμμισαν ότι το κάλεσμα αυτό δεν περιορίζεται στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασύνταξης και ανάπτυξης του κόμματος αλλά επεκτείνεται σε έναν ουσιαστικό διάλογο και μια ανατροφοδότηση ιδεών με την κοινωνία. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας μίλησαν σε πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”...

Στη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε μια οπισθοδρόμηση στη συντήρηση και σε πρακτικές που χρεοκόπησαν στο πρόσφατο παρελθόν τον τόπο.

Ωστόσο, ιδίως ο Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι η κοινωνία αντιδρά, έχει αρχίσει ήδη να εκδηλώνει την ριζοσπαστικοποίησή της με τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις για εργατικές κατακτήσεις, για αντίδραση στην καταστολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου κ.ά Ανέφερε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει αυτή την κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση, η οποία τόνισε ο κ. Βούτσης συνεχώς θα εντείνεται εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης. “Θα με θυμηθείτε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στ.Μ.