Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 15:14

“Να συναντηθούμε στους δρόμους και στο κόμμα”, η “πληθυντική αριστερά”, διπλασιάστηκαν τα μέλη στη Μεσσηνία

Νίκος Βούτσης, Μαρία Βεργινάδη, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Μπίστης

Νίκος Βούτσης, Μαρία Βεργινάδη, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Μπίστης

“ΣΤΙΓΜΕΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Ο Νίκος Βούτσης έκανε την πιο απλή αλλά ουσιαστική εξήγηση για το τι ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει με τη μετεξέλιξη του κόμματος, η οποία έχει ξεκινήσει, κατά την πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καλαμάτας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. Δεν ήταν όμως η μόνη τοποθέτηση που έδωσε στην εκδήλωση αυτή αυτή χαρακτηριστικά πιο άμεσης επικοινωνίας με το ακροατήριο…

Στην εκδήλωση μίλησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Μπίστης, ο Νίκος Βούτσης, ενώ συντόνισε η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Μαρία Βεργινάδη. 

Ο Νίκος Βούτσης λοιπόν, με αφορμή μια αναπόληση στο παρελθόν που έκανε Νίκος Μπίτσης, μιλώντας για ένα επεισόδιο στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 στους Γαργαλιάνους, αναφέρθηκε στον Συνασπισμό της περιόδου μέχρι το 2010. Είπε λοιπόν ότι εκείνα τα χρόνια ο Συνασπισμός, τα στελέχη και τα μέλη του, έκαναν το συνεχή αγώνα για την αύξηση των ποσοστών του κόμματος, σημειώνοντας ότι στους δρόμους οι θέσεις του Συνασπισμού είχαν απήχηση, κάτι όμως που δεν εκφραζόταν και στις κάλπες. Συναντιώμασταν με τον κόσμο στους δρόμους και στους αγώνες, αλλά όχι στις κάλπες, είπε χαρακτηριστικά. Αντίθετα σήμερα, συνέχισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως ο δεύτερος ισχυρός πόλος του πολιτικού συστήματος, δεν έχει γειωθεί όμως ακόμη με την κοινωνία. Προέτρεψε λοιπόν τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να “συναντηθούν” με τον κόσμο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στους δρόμους και στο κόμμα, να μη γίνεται η συνάντηση αυτή μόνο στην κάλπη. Αυτός, τόνισε ο Νίκος Βούτσης, είναι ο μεγάλος στόχος της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του περασμένου Ιούλη. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπίστης μίλησε πιο πολύ για την αριστερά. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του περιέγραψε τη συγκίνηση που τόνισε ότι αισθάνεται, διότι η περιοχή του υπενθύμισε την εποχή της Ενωμένης Αριστεράς, το 1974 και ένα επεισόδιο που συνέβη στον ίδιο και άλλα στελέχη εκείνη την περίοδο στους Γαργαλιάνους. Είπε λοιπόν ότι είχε έρθει από την Αθήνα σε περιοδεία στη Μεσσηνία με στελέχη άλλων κομμάτων της αριστεράς που είχαν συνασπιστεί στην Ενωμένη Αριστερά, με την αντίληψη ότι όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη, επειδή ο ίδιος δραστηριοποιούνταν πολιτικά στα πανεπιστήμια που πράγματι εκείνη την εποχή ήταν κόκκινα. Στη Μεσσηνία λοιπόν διαπίστωσε, με λίγο οδυνηρό τρόπο, ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Εδώ, είπε, ανέλαβαν το κλιμάκιο η Πότα και ο “κολοπιλάλας” και πήγαν για ομιλία στους Γαργαλιάνους, αν και από την Αθήνα σχεδίαζαν να πάνε στον Μελιγαλά, κάτι που το απέκλεισαν οι εδώ υπεύθυνοι της περιοδείας λόγω κινδύνου για την ακεραιότητα των μελών του κλιμακίου από επιθέσεις των δεξιών. Στους Γαργαλιάνους, είπε ο Νίκος Μπίστης, η ομιλία έγινε μπροστά σε ένα ακροατήριο καμιά 30 ανθρώπων, παρότι στην περιοχή υπήρχαν πολλοί ψηφοφόροι της αριστεράς, που όμως δεν εκδηλώνονταν δημόσια από δικαιολογημένο φόβο. Αλλά και αυτοί οι 30 άνθρωποι που πήγαν να τους ακούσουν ήταν παλιοί αριστεροί, είχαν υποστεί διώξεις και δεν είχαν να υποστούν κάτι παραπάνω. Ξεκίνησε η ομιλία και μετά από λίγο ο ομιλητής άρχισε να δέχεται κλωτσιές, κόπηκε το ρεύμα του μικροφώνου, μετά ο “κολοπιλάλας” μίλαγε με τη ντουντούκα, μέχρι που άρχισε το κανονικό ξύλο. Φύγανε λοιπόν κακήν κακώς τα μέλη του κλιμακίου στο λεωφορείο, αλλά ο “κολοπιλάλας” έκρινε ότι η εκδήλωση πήγε καλά, διότι πιο παλιά που είχε επιχειρήσει να μιλήσει πάλι στους Γαργαλιάνους τον έστειλαν στο νοσοκομείο! Ο Νίκος Μπίστης τόνισε ότι αυτό το επεισόδιο δείχνει τις καλές στιγμές της αριστεράς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και στο άμεσο μέλλον, από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά θα ζήσει νέες καλές και μεγάλες στιγμές, εξηγώντας ότι μιλάει για την πληθυντική αριστερά, για αριστερές δυνάμεις που συνασπίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρηκε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, στην κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Τόνισε ότι της αξίζουν συγχαρητήρια, διότι η Μεσσηνία ήταν ο μοναδικός νομός στις εκλογές του Ιούλη που αύξησε το κόμμα τα ποσοστά του. Έδωσε επίσης διπλά συγχαρητήρια στη συντονίστρια της κομματικής οργάνωσης, Μαρία Βεργινάδη, για το γεγονός, εκτός άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία από τον Ιούλη μέχρι σήμερα έχει διπλασιάσει τα μέλη του. Επιπλέον ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε ειδική αναφορά στον Νίκο Μπίτση, τονίζοντας πως θέλει να πει δημόσια ότι η βοήθειά του ήταν σημαντική μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει των εκλογών του Ιούλη προς το ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι βοήθησε πολύ με την ηρεμία του, τις προτάσεις του, την εμπειρία του.

Στ.Μ.