Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 01:13

Βατοί οι δρόμοι στην Αλαγονία αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε οριστικά

Αριστερά ο πρόεδρος της Αλαγονίας Γιώργος Χρονόπουλος, στη μέση ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος και δεξιά  το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βασίλης Χρονόπουλος Αριστερά ο πρόεδρος της Αλαγονίας Γιώργος Χρονόπουλος, στη μέση ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος και δεξιά το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βασίλης Χρονόπουλος

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ 
Ολοκληρώθηκε σχεδόν στο σύνολό της η εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας, για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν τον περασμένο Γενάρη και Φλεβάρη στην Αλαγονία από τις κατολισθήσεις. Οι δρόμοι που είχαν σπάσει είναι εντάξει, όμως το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί οριστικά. Όπως αναφέρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, η εργολαβία αυτή ήταν για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων, κάτι που απαιτεί μεγάλες μελέτες και μεγάλες εργολαβίες…

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον τακτοποιητικό πίνακα εργασιών του έργου με τίτλο “Αποκατάσταση Εξασφάλιση Αρδευτικού δικτύου από Θεομηνία Περιοχής Αλαγονίας-Μαχαλά”, το οποίο κόστισε 98.000 ευρώ. 

Οι κυριότερες εργασίες που έγιναν ήταν παρεμβάσεις για την παροχέτευση των νερών ώστε να μην προκαλούν διαβρώσεις στο έδαφος και η αποκατάσταση των δρόμων που είχαν κοπεί. 

Στη συζήτηση του θέματος συμμετείχε και ο πρόεδρος της Αλαγονίας, Γιώργος Καζάκος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχομένως επαναληφθούν προβλήματα και ζημιές, διότι σε επικίνδυνα σημεία εξακολουθούν να υπάρχουν επιφανειακά νερά. 

Ο επιβλέπων του έργου, Βασίλης Χρονόπουλος, απάντησε ότι για να αντιμετωπιστεί οριστικά ο κίνδυνος χρειάζεται να γίνουν μεγάλες μελέτες και μεγάλες εργολαβίες ενώ, εξήγησε, με την εργολαβία που ολοκληρώθηκε σκοπός ήταν να αποκατασταθούν οι ζημιές που έγιναν και υπενθύμισε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση πέρσι το Φεβρουάριο, με τον κεντρικό δρόμο της Αλαγονίας να έχει σπάσει και κατολισθήσει σε διάφορα σημεία. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι μέχρι τώρα τα έργα που έχουν γίνει λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και έχει εξασφαλιστεί η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους και η πρόσβαση των κατοίκων στα χωράφια τους. Πρόσθεσε πάντως ότι το έργο θα δοκιμαστεί μέσα στο χειμώνα και γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι στους οποίους έγιναν παρεμβάσεις, κάτι που θα πραγματοποιηθεί με άλλη εργολαβία μετά το χειμώνα. 

Στ.Μ.