Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 03:55

Και οι τέσσερις μειοψηφίες ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΑΞΙΩΣΗ «ΦΑΡΙΣ» ΚΑΙ 
MASTER PLAN ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Αφού η δημοτική αρχή δεν εισάκουσε τις προφορικές αιτήσεις τους, οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν να υποβάλουν και εγγράφως αίτημα ώστε να συνέλθει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση για τα φλέγοντα ζητήματα της απαξίωσης της «Φάρις» και του Master plan του λιμανιού.

Για την ακρίβεια, οι παρατάξεις του Θόδωρου Μπρεδήμα, του Σταμάτη Μπεχράκη και του Νίκου Φωτέα υπέγραψαν κοινή αίτηση για την άμεση σύγκλιση του Σώματος, ενώ μόνη της κατάθεσε ανάλογη περίπου αίτηση η Λαϊκή Συσπείρωση του Νίκου Διασάκου.
«Οι παρακάτω υπογραφόμενοι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, Θ. Μπρεδήμας, Στ. Μπεχράκης, Ν. Φωτέας, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας - σημειώνουν στην αίτηση που παρέδωσαν χθες στον πρόεδρο του Σώματος, Ανδρέα Γουρδέα, οι τρεις επικεφαλής - δια της παρούσας γραπτής αίτησης, με σκοπό κατά τη συνεδρίαση αυτή να συζητηθούν πρώτα μεταξύ άλλων, ενδεχομένως, θεμάτων:

  1. Η ενημέρωση και η διατύπωση ξεκάθαρης θέσης του Δήμου Καλαμάτας, πριν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ και μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΛ για το Master Plan του λιμένα Καλαμάτας και ιδιαίτερα στην περιοχή από το λιμενοβραχίονα του Πανελληνίου και του ανατολικού υπήνεμου μόλου.
  2. Η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις σχολές της «Φάρις» μετά την απόφαση της επιχείρησης για αύξηση διδάκτρων, τη δραματική μείωση των εγγραφών και τη μη έγκριση του υπουργείου για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου.

    Κύριε πρόεδρε, θεωρούμε ότι και για τα δύο παραπάνω θέματα πρέπει να κληθούν αντίστοιχοι φορείς (ΤΕΕ, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο γενικός γραμματέας λιμένων και λιμενικής πολιτικής κ. Μουτζούρης) επίσης να κληθούν η επιτροπή για την παραλία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σπουδαστών της Φάρις, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα διατυπώνουν τις θέσεις τους στον Τύπο και γενικότερα αγωνίζονται δραστήρια για τα δύο αυτά θέματα».

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο επικεφαλής της, Νίκος Διασάκος και οι σύμβουλοι Τάσος Νιάρχος και Κώστας Μιχαλόπουλος, στη δική τους αίτηση τονίζουν τα εξής: Σας καλούμε να συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:

–       Το master plan για το λιμάνι της Καλαμάτας και τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του

–       Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απαξίωση των σχολών της «ΦΑΡΙΣ».