Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 02:26

Καταψηφίστηκε η πρόταση για την εγκατάσταση ρόδας στην πλατεία για το καρναβάλι

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Δεν θα εγκατασταθεί τελικά ρόδα στην κεντρική πλατεία κατά την περίοδο του Καλαματιανού καρναβαλιού, γιατί χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε τη σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής, για την παραχώρηση χώρου βόρεια των αγαλμάτων για το συγκεκριμένο παιχνίδι…

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου, του Βασίλη Τζαμουράνη, του Μανώλη Μάκαρη, της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος καταψήφισαν υποστηρίζοντας ότι ο χώρος της κεντρικής πλατείας δεν είναι κατάλληλος για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου παιχνιδιού. 

Στην ψηφοφορία που έγινε το αποτέλεσμα ήταν οριακό και συγκεκριμένα 19 ψήφισαν κατά της παραχώρησης του χώρου στην πλατεία και 18 υπέρ. Σημειώνεται ότι η παράταξη “Καλαμάτα/Τόπος Ζωής”, η επικεφαλής Τόνια Κουζή και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαζαρίδης, ψήφισαν λευκό. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι μεγάλο και μάλιστα ο χώρος που χρειάζεται είναι μικρότερος από το χώρο στον οποίο λειτούργησε το καρουζέλ στις γιορτές. Δεν αντέδρασε για την καταψήφιση της εισήγησης της δημοτικής αρχής, τόνισε όμως ότι η ρόδα θα ενίσχυε τη διάθεση κεφιού κατά τις ημέρες του καρναβαλιού. 

Αντίθετα παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι κατάλληλος χώρος και για τη ρόδα αλλά και για τα σπιτάκια που θα διατεθούν στα γκρουπ του καρναβαλιού επίσης στη βόρεια πλευρά της πλατείας είναι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης. 

Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήματα και σχετικά με την ασφάλεια του παιχνιδιού και η δημοτική αρχή τόνισε ότι οι άδειες λειτουργίας του παιχνιδιού δίνονται μόνο με την αυστηρή τήρηση των όρων της νομοθεσίας, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για οσους ανεβαίνουν στο παιχνίδι. 

Στ.Μ.