Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 14:05

“Ψυχρή” υποδοχή στο νέο κάλεσμα του δημάρχου Καλαμάτας προς την αντιπολίτευση για συνεργασία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Ότι θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία για συνεργασία με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην κοπή της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες το βράδυ. Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που έκανε τη σχετική θρησκευτική τελετή, τόνισε και εκείνος ότι οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να εργαστούν συναινετικά και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες για το καλό των δημοτών, διότι, τόνισε, η εποχή έχει μεγάλες δυσκολίες. Ωστόσο η υποδοχή της νέας ανακοίνωσης του δημάρχου για πρωτοβουλία συνεργασίας έτυχε μάλλον ψυχρής υποδοχής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης…

Πιο χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλη Κοσμόπουλου, που ανέφερε ότι η συνεργασία δοκιμάζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. 

Ο Βασίλης Τζαμουράνης από την πλευρά του σημείωσε ότι ελπίζει σε μια συνεργασία ειλικρινή και ανυπόκριτη. 

Η Μαρία Οικονομάκου εκτίμησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αυτή τη χρονιά και τόνισε ότι “πρέπει να πάμε όλοι μαζί”. 

Η Ελένη Αλειφέρη στάθηκε στις προτροπές του Μητροπολίτη για συνεννόηση, σημειώνοντας ότι αυτές θα προβληματίσουν τους αιρετούς του Δήμου και θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τη στάση τους. 

Η Τόνια Κουζή ευχήθηκε το 2020 να είναι η καλύτερη χρονιά για το Δήμο Καλαμάτας. 

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε ότι η απλή αναλογική αποτελεί ένα μέσο για την επίτευξη συνεργασιών και ανέφερε ότι ευελπιστεί πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. 

Ο Μανώλης Μάκαρης επίσης τόνισε ότι η απλή αναλογική μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης απουσίασε από την θρησκευτική τελετή για την κοπή της πίτας, όπως πάντα κάνει. 

Στ.Μ.