Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 14:26

Δεκτές οι προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Ταϋγέτου για την ασφάλεια στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης

ΑΥΤΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ 
Θετικές είναι οι αναφορές της Συντονιστικής Επιτροπής των Χωριών του Ταϋγέτου για την ανταπόκριση της Περιφερειακής Ενότητας και συγκεκριμένα του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στις προτάσεις της σχετικά με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια των μετακινήσεων από την Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης και ιδιαίτερα στο τμήμα από τους “Πέντε Δρόμους” μέχρι τη διασταύρωση για Νέδουσα, όπου σημειώνονται καταπτώσεις βράχων…

Χθες πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε επικίνδυνα σημεία του συγκεκριμένου τμήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον προϊστάμενο εκτελέσεως έργων Σταύρο Καρτερολιώτη. 

Όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, “το κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας ενημερώθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τα σημεία στα οποία η ένταση του φαινομένου είναι μεγάλη, δηλαδή από το 11ο χιλιόμετρο, μετά τους Πέντε Δρόμους, μέχρι και το 15ο χιλιόμετρο, λίγο πριν τη συμβολή με τον δρόμο προς τη Νέδουσα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο αντιμετώπισης των κατακρημνίσεων, ειδικά στον τρόπο που πρέπει να τοποθετηθούν τα πλέγματα προστασίας πρανών. Όπως διαπίστωσαν και τα στελέχη της Περιφέρειας, η δημιουργία ανασχετικού φράκτη με πλέγμα στην κορυφή του πρανούς είναι η ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα. Μάλιστα, δόθηκαν και οι σχετικές οδηγίες στον ανάδοχο του έργου το οποίο είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, ενώ ανάλογες οδηγίες θα δοθούν και στις υπόλοιπες εργολαβίες που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε αναμένονται να ξεκινήσουν στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης.

Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι τόσο τα εν εξελίξει, όσο και τα δημοπρατημένα έργα στον συγκεκριμένο δρόμο περιλαμβάνουν τοποθέτηση  μεγάλης έκτασης προστατευτικών πλεγμάτων και εκτιμάται πως το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό. Στην περίπτωση του 11ου χιλιομέτρου, στην Σπηλιά, θα εξεταστεί η προοπτική να τοποθετηθεί στέγαστρο. 

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Χωριών Ταϋγέτου εκτιμούμε ως θετική τη στάση, τόσο του Aντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, όσο και των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, οι οποίοι άκουσαν τις διαπιστώσεις των κατοίκων των χωριών και ανταποκρίθηκαν στις παρατηρήσεις τους για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου. Δηλώνουμε πως θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες κάθε υπηρεσίας της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Καλαμάτας προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή μας ένα ασφαλές και αξιοπρεπές οδικό δίκτυο. 

Δηλώνουμε επίσης πως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των παρεμβάσεων για τις οποίες ευελπιστούμε να είναι αποτελεσματικές και εντός του χρονοδιαγράμματος που τις διέπει.   

Για τη Συντονιστική επιτροπή Ταϋγέτου 

Ο Πρόεδρος Αλαγονίας

Ο Πρόεδρος Αρτεμισίας

Ο Πρόεδρος Πηγών

Ο Πρόεδρος Νέδουσας

Ο Πρόεδρος Λαδά

Ο Πρόεδρος Καρβελίου

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αρτεμισίας

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγών

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νέδουσας

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Λαδά

Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελίου

Επαγγελματίες του Ταϋγέτου 

Κάτοικοι χωριών Ταϋγέτου”.