Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 12:43

“Ο Βασιλιάς που πεινούσε σαν Λύκος” από την νέα κουκλοθεατρική ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ

Μια νέα κουκλοθεατρική ομάδα γεννήθηκε μέσα από τα ερεθίσματα που έχει δώσει μέχρι τώρα το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Είναι η ΜΟΥ-ΦΑ (Μουσική-Φαντασία), που έχει ετοιμάσει παράσταση για να την παρουσιάσει στο 4ο Φεστιβάλ, εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, με τίτλο “Ο Βασιλιάς που πεινούσε σαν Λύκος”. Την ίδρυση της ομάδας ΜΟΥ-ΦΑ ανακοίνωσε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, η οποία διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, θέλοντας να δείξει ότι αυτή η διοργάνωση ήδη κινητοποιεί δημιουργικές πρωτοβουλίες….

Ειδικότερα από την Πειραματική Σκηνή ανακοινώθηκαν τα εξής: “Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε πως το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας δίνει την έμπνευση και το ερέθισμα να γεννηθούν καινούργιοι δημιουργοί κουκλοπαίκτες στην πόλη μας. Αυτή ήταν άλλωστε και η πρόθεσή μας όταν σκεφτήκαμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, να γνωρίσουν δηλαδή και να αγαπήσουν όλοι, αυτή τη μαγική τέχνη του κουκλοθέατρου.

Έτσι, η νεοσυσταθείσα Κουκλοθεατρική Ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ δημιουργήθηκε το 2019 στην Καλαμάτα, από μια μικρή ομάδα φίλων που μοιράζονται την αγάπη για το θέατρο, την μουσική και την δημιουργία. Έχουν γράψει δικό τους έργο, έφτιαξαν καταπληκτικές κούκλες και ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν στο 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, αν φυσικά υπάρξουν τα χρήματα για να πραγματοποιηθεί, γιατί ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Η καινούργια ομάδα κουκλοθέατρου της πόλης μας πήρε το όνομα

ΜΟΥ- ΦΑ από τις λέξεις μουσική -φαντασία.

Δεν έχει ακόμα επίσημη παράσταση στο ενεργητικό της όμως στοχεύει να πραγματοποιήσει δύο ή περισσότερες παραστάσεις πριν το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (10-17 Μαίου 2020) στο οποίο και θα συμμετέχει με το πρωτότυπο θεατρικό έργο: “Ο Βασιλιάς που πεινούσε σαν Λύκος”.

Υπόθεση του έργου: “Ένας κακομαθημένος και μονοφαγάς μονάρχης, σπρωγμένος από την αθεράπευτη λαιμαργία του, μπαίνει άθελά του στο μάτι της κακιάς μάγισσας των παραμυθιών. Εκείνη, με σκοπό να του δώσει ένα καλό μάθημα, θα τον μεταμορφώσει σε λύκο. Τώρα ο κακομαθημένος αλλά καλόκαρδος βασιλιάς, για να ξαναβρεί την ανθρώπινή του μορφή, θα πρέπει σε μόλις έναν χρόνο να διορθώσει όλα τα ελαττώματά του. Ειδάλλως...θα παραμείνει για πάντα λύκος. Πρώτα όμως πρέπει να καταφέρει το αδιανόητο. Να μάθει να επιβιώνει δίχως το υπηρετικό του προσωπικό”.

Τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλοτάξιδη πορεία στο κουκλοθέατρο, πολλές επιτυχίες και πολλή αγάπη από τους μικρούς μας φίλους. Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας πάντως έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους νέους δημιουργούς και τους στηρίζει με κάθε μέσο!”.