Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 13:27

Οικολογική Κίνηση στο δήμαρχο για το 5G: “Θέλετε να αποκλείσετε τη φωνή μας”

Οικολογική Κίνηση στο δήμαρχο για το 5G: “Θέλετε να αποκλείσετε τη φωνή μας”

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Η ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας για το 5G και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία από την ακτινοβολία που εκπέμπει, την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, ενισχύει την εντύπωση της Οικολογικής Κίνησης και άλλων πολιτών, ότι ο Δήμος εκείνο που θέλει περισσότερο είναι να συνεχιστεί το πιλοτικό πρόγραμμα για το 5G παρά πειστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Αυτό προκύπτει από την επιστολή που έστειλε στο δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, η Οικολογική Κίνηση, η οποία σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι “θέλετε στην ουσία να αποκλείσετε τη φωνή μας” και ότι “μας αγνοήσατε”, επειδή στην εκδήλωση δεν προσκλήθηκαν ως ομιλητές οι επιστήμονες που πρότεινε η Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας...

Η επιστολή της Οικολογικής Κίνησης έχει ως εξής: “Αξιότιμε κ Δήμαρχε, επιθυμούμε να θέσουμε υπ όψιν σας τα εξής:

Πολίτες από 170 και πλέον Χώρες  έχουν αναλάβει δράση κατά της εγκατάστασης του Δικτύου 5G, των Τρικάλων μη εξαιρουμένων. Αυτό δεν γίνεται βεβαίως από τεχνοφοβία ή άλλου είδους κίνητρα  αλλά μόνο και μόνο για τους κινδύνους που αυτό το δίκτυο μπορεί να εγκυμονεί.

Το δίκτυο 5G πέραν των κινδύνων για όλα τα έμβια όντα και το Περιβάλλον θα φέρει  επίσης έναν παγκόσμιο έλεγχο προσωπικών δεδομένων της κάθε στιγμής της ζωής μας, κάτι που είναι αντισυνταγματικό και επίφοβο, ιδιαίτερα για την χρήση του από μη δημοκρατικά καθεστώτα.

Την ημέρα της ψηφοφορίας για την διακοπή του πιλοτικού προγράμματος της WIND μάς βεβαιώσατε ότι θα απομακρυνθούν βεβαίως και οι κεραίες της εν λόγω Εταιρείας. Έγινε κάτι τέτοιο; Ως οικολογική Κίνηση θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο 10 Ερωτήματα σχετικά με το 5G. Αυτά ακόμα εκκρεμούν ως απάντηση.

Υπενθυμίζουμε την δέσμευσή σας ότι σε Ημερίδα που θα οργανώσετε για το θέμα αυτό, θα ζητούσατε να παρευρεθούν και Επιστήμονες από την πλευρά  μας, δηλ. από την πλευρά των πολιτών που ανακίνησαν το θέμα των ενδεχόμενων κινδύνων στην υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Σας είχαμε παρακαλέσει τότε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ειδοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την σχετική προετοιμασία μας αλλά και να ρυθμίσουν οι επιστήμονες που προτείνουμε τις τρέχουσες υποθέσεις τους και να προγραμματίσουν την συμμετοχή τους.

Εσείς όμως με ανακοίνωση σας στην ιστοσελίδα του Δήμου της 11ης Φεβρουαρίου 2020 ανακοινώσατε τη διοργάνωση της Ημερίδας για την 21η  Φεβρουαρίου. Αυτή η κίνησής σας φανερώνει ότι θέλετε στην ουσία να αποκλείσετε τη φωνή μας και τη φωνή των εκατοντάδων ειδικών και κινημάτων που διαφωνούν παγκοσμίως.

Με την κίνησή σας αυτή μας αγνοήσατε και μας καταλαμβάνετε εξ απροόπτου. Για αυτό ζητούμε να προσκαλέσετε άμεσα τους ειδικούς επιστήμονες  που σας αναφέρουμε πιο κάτω που είναι οι πραγματικά ειδικοί επιστήμονες πάνω στο αντικείμενο της Ημερίδας. Εξ άλλου η Ημερίδα αυτή ήταν δική μας πρόταση ώστε να ανευρεθεί η αλήθεια για 5G και να οδηγηθούμε σε ορθές αποφάσεις. Εσείς άλλωστε ήσασταν ήδη από τότε «πεπεισμένος», άγνωστο πώς, για τη μη επικινδυνότητα της!

Κατόπιν αυτών σας  γνωρίζουμε ότι αν δεν κληθούν για να συμμετάσχουν οι ανεξάρτητοι επιστήμονες και κυρίως των επιστημονικών ειδικοτήτων της βιολογίας, όπως κυτταρολόγος, ραδιοβιολόγος, ιατρός ειδικός στις βιολογικές επιπτώσεις της ιονίζουσας Ηλεκρο Μαγνητικής ρύπανσης, ειδικός ηλεκτρονικός στις ιονίζουσες ακτινοβολίες, ειδικός ιατρός ως εκπρόσωπος του Υπουργείου υγείας, ειδικός επιστήμονας για τις Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της 5G ακτινοβολίας καθώς και Νομικός περιβάλλοντος και επί των προσωπικών Δεδομένων των πολιτών, η Ημερίδα δεν θα έχει επιτελέσει το σκοπό της ώστε να προκύψουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα για το 5G και δεν θα καθησυχάσει την ανησυχία μας και των πολιτών.

Επομένως αν δεν τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις η Ημερίδα δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει και να ικανοποιήσει τους ανησυχούντες πολίτες και δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

Προτείνουμε τη συμμετοχή με πρόσκληση και δαπάναις του Δήμου των πιο κάτω αναφερομένων Επιστημόνων.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χρίστος,  Βιολόγος, (Πανεπιστήμιο Πάτρας) 

ΚΕΦΑΛΑΣ Γεώργιος - Αριστοτέλης Διευθυντής Ερευνών Εθνικού  Ιδρύματος Ερευνών

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Λουκάς Χ. (ΕΚΠΑ), Ραδιοβιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής  

ΜΑΓΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΘ)

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε για την εύρεση και αποκατάσταση της αλήθειας, για την προστασία τη Υγείας μας, του Περιβάλλοντος και της Ιδιωτικότητάς μας”.