Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 17:38

Να αρνηθεί ο Δήμος να δώσει στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών στους Σταθμούς

ΑΙΤΗΜΑ ΜΠΕΧΡΑΚΗ 
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Να μην αποστείλει τα στοιχεία για τα μεταναστόπουλα που είναι γραμμένα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ζήτησε από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης. Τον επισκέφθηκε το πρωί και τόνισε ότι ο Δήμος και γενικά η αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στη στοχοποίηση των αδύναμων και την καλλιέργεια του ρατσισμού.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο που εξέδωσε το «Δίκτυο», «σήμερα το πρωί ενημερώσαμε το Δήμαρχο Καλαμάτας με αφορμή το κατεπείγον έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών με το οποίο ζήτησε «αυθημερόν» στοιχεία για τον αριθμό και τη χώρα προέλευσης (!) αλλοδαπών παιδιών που έγιναν δεκτά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τον καλέσαμε να μην στείλει κανένα στοιχείο στον Υπουργό. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Κοινωνικού Φορέα να αρνηθούν να χορηγήσουν τα αιτηθέντα στοιχεία και να απορρίψουν το ανοίκειο αίτημα του υπουργού, σεβόμενοι: τις αρχές της ισότητας, της απόρριψης κάθε διάκρισης, το άρθρο 214 παράγραφος 2 του Κώδικα Δήμων, το οποίο επιτάσσει ότι «οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν», όσο και τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και την προσωπική τους αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική ευαισθησία του λαού της Καλαμάτας.
Με την προθυμία που επιδεικνύει η κυβέρνηση, συμβάλλει στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας, σε ένα φασιστικό καθεστώς που ενοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου. Οι Καλαματιανοί, με αγάπη για την εργασία, αξίες και πολιτισμό, θεωρούν όλα τα παιδιά που ζουν στο Δήμο της Καλαμάτας δικά τους παιδιά. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάρει αποστάσεις από όλες τις κακές πρακτικές αλλά και νοοτροπίες της κεντρικής εξουσίας που μας ντροπιάζουν όλους».