Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 01:48

Χαρίτσης για Θεοδωρικάκο: Γυρνάει την αυτοδιοίκηση στην εποχή των κολλητών και των κουμπάρων

Χρήστος Σπίρτζης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης, Μαρία Βεργινάδη

Χρήστος Σπίρτζης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης, Μαρία Βεργινάδη

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ” 
Η κατάργηση του προγράμματος “ΦιλόΔημος” από τον υπουργό Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκο, “γυρνάει την αυτοδιοίκηση στην εποχή των κολλητών και των κουμπάρων”, τότε που έργα έπαιρναν όσοι δήμαρχοι είχαν την ευχή του υπουργού, τόνισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Σημείωσε ότι δεν του αρέσουν οι προσωπικές πολιτικές αντιπαραθέσεις, ωστόσο αναγκάζεται να προβεί σε αυτή την κριτική γιατί ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος “ψεύδεται συνειδητά” σε ό,τι αφορά τον “ΦιλόΔημο”...

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα με τους πρώην υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ο Αλέξης Χαρίτσης ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές που έκανε τη Δευτέρα από την Κυπαρισσία ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι ο “ΦιλόΔημος” ήταν ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,3 δισ ευρώ όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μόνο τα 134 εκατ. ευρώ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο “ΦιλόΔημος” “δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα”, αντίθετα μάλιστα διαβεβαίωσε ότι στο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα χρήματα ήταν περισσότερα από τον προϋπολογισμό των έργων που είχαν ενταχθεί.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση κατάργησαν τον “ΦιλόΔημο” είναι επειδή διακατέχονται από την “παλαιοκομματική αντίληψη” και από τη “λογική ότι τα έργα θα παίρνουν όσοι έχουν την ευχή του υπουργού” αλλά και από την πρακτική ότι “τις χρηματοδοτήσεις θα τις διακινούν οι κολλητοί και οι κουμπάροι”. 

Ακόμη ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο “ΦιλόΔημος” αγκαλιάστηκε από όλους τους αυτοδιοικητικούς και από εκείνους που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία, γιατί ήταν πρόγραμμα αντικειμενικό, έθετε κανόνες και ίδια κριτήρια για όλους και απαντούσε στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. 

Στ.Μ.