Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 22:43

Ή καθολική συμμετοχή στην απεργία ή θα μας αλυσοδέσουν με τα μέτρα τους, λέει το ΠΑΜΕ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Από το αν και πόσο θα αντιδράσει ο κόσμος, θα κριθεί και η ύπαρξη των όσων έχουν απομείνει από τα κεκτημένα των εργαζομένων, τονίζει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης. Αναγγέλλει ακόμη ότι την απεργιακή του συγκέντρωση θα την κάνει στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης, πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.
Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά. Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Εσύ παράγεις τον πλούτο.
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο».