Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 22:20

Ερευνάται αν επιβάλλεται να ακυρωθούν παραστάσεις-εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο και στο Μέγαρο Χορού!

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ 
Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (Φάρις, Πνευματικό Κέντρο κ.ά) διερευνά εάν, εκτός από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, την οποία επιβάλλει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, πρέπει να ακυρωθούν και οι παραστάσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς, του Δήμου, όπως το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή, η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Θεατρικής Διαδρομής, ενώ στο Μέγαρο Χορού έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, από το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη, για την επέτειο του 1821...

Το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε στο Δημαρχείο της Αριστομένους. 

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή στις εννιά το βράδυ έχει προγραμματιστεί να γίνει η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Θεατρικής Διαδρομής Καλαμάτας “στο Σύρμα”, του Αντώνη Κατσά, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά. Επίσης ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, διερωτήθηκε τι θα ισχύσει με το Μέγαρο Χορού, στο οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνουν σε λίγες μέρες εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα συνεχιστεί σύσκεψη που ξεκίνησε σήμερα, στο Δημαρχείο, “και ενημέρωση για να εξειδικεύσουμε αυτά που είδαμε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να δούμε αν πρέπει να επεκταθεί αυτό (η ακύρωση εκδηλώσεων λόγω του κορονοϊού) και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας, γιατί έχουμε ζητήματα σοβαρά. Το Πνευματικό Κέντρο έχει παραστάσεις, το Μέγαρο Χορού έχει παραστάσεις. Αυτά πρέπει να τα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά. Γι’ αυτό και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου με τα Νομικά Πρόσωπα διερρευνούν το θέμα ώστε να συζητήσουμε γύρω από αυτά τα ζητήματα και να δούμε τι πρέπει να ακυρωθεί ακόμα”. 

Στ.Μ.