Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 23:50

Δήμαρχος Καλαμάτας: Είχα τις ενστάσεις μου για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

“Και εγώ είχα τις ενστάσεις μου μέχρι να δω την Κοινή Υπουργική Απόφαση”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το περιεχόμενο της ΚΥΑ δεν αφήνει περιθώριο παραβίασης της απόφασης, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι προσήλθαν το βράδυ στη σύσκεψη με το δήμαρχο για τη ματαίωση των εκδηλώσεων…

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη με το δήμαρχο προσήλθαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και οι επικεφαλής των παρατάξεων Μαρία Οικονομάκου, Ελένη Αλειφέρη και Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη εκπροσώπησε ο Σταμάτης Μπεχράκης. 

“Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε και να ακυρώσουμε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου μας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους” δήλωσε ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος μετά τη σύσκεψη και συνέχισε: “Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν αφήνει περιθώρια για διαφωνίες. Και εγώ είχα τις ενστάσεις μου το απόγευμα μέχρι να δω την ΚΥΑ αλλά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι συγκεκριμένη, εάν δεν πειθαρχήσεις επιφέρει ποινή φυλάκισης δύο ετών. Αλλωστε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να πει ότι δεν ακυρώνει;”. 

Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως είναι τεράστια η προσπάθεια που έγινε από τα παιδιά της καρναβαλικής επιτροπής και τους εθελοντές, ότι “είναι πολύ άδικο για όλα αυτά τα παιδιά, που δύο μήνες προσπαθούν, τώρα που φτασαμε στην κορύφωση ξαφνικά όλα ακυρώνονται. Ναι, νομίζω ότι τους αξίζει να βρούμε ένα χρόνο κάποια άλλη στιγμή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το διήμερο της κορύφωσης των εκδηλώσεων”. 

Επίσης ο δήμαρχος δήλωσε ότι οπωσδήποτε η οικονομική ζημιά από την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι πάρα πολύ μεγάλη, αν και δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη. Πρόσθεσε ωστόσο πως “με τον φίλο δήμαρχο Ξάνθης που μίλησα έχει πραγματικά σοκαριστεί. Μιλάει για ζημιά πάνω από 15 εκατ. ευρώ!”. 

Στ.Μ.