Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 03:34

Η Φλώρινα έχει και πάλι σιδηροδρομική σύνδεση, η Καλαμάτα γιατί να μην έχει;

Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ
Η Καλαμάτα κάνει τις φιέστες, η Φλώρινα όμως έχει την ουσία και τα αποτελέσματα. Χθες, Κυριακή, το τρένο ξανασφύριξε στη Φλώρινα και θα σφυρίζει καθημερινά, πηγαινοερχόμενο τρεις φορές την ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Η Καλαμάτα, πριν δύο εβδομάδες υποδέχτηκε ένα εκδρομικό τρένο με τη φιλαρμονική και με πανηγυρικούς λόγους, ωστόσο προοπτική επαναλειτουργίας της γραμμής δεν υπάρχει.

Στη Φλώρινα το τρένο καταργήθηκε πριν από δύο χρόνια περίπου, όπως και στην Καλαμάτα. Εκεί όμως οι φορείς και ο κόσμος πίεζαν συνεχώς, ώστε η γραμμή να επαναλειτουργήσει. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής ανέλαβαν ένα μέρος του κόστους, ενώ έπεισαν και τη ΔΕΗ να βοηθήσει οικονομικά. Έτσι κατάφεραν αυτό που στην περιοχή μας φαντάζει αδύνατο, ίσως επειδή η δική μας Περιφέρεια και οι δικοί μας μεγάλοι Δήμοι θέλουν να αποφύγουν την οικονομική τους συμμετοχή για την επαναλειτουργία προαστιακών δρομολογίων, παρά τις διακηρύξεις τους.
Σε ηλεκτρονικές σελίδες της Φλώρινας το νέο για την επαναλειτουργία της γραμμής σχολιάστηκε ως εξής: «8.000 Φλωρινιώτες μπορούν να είναι περήφανοι. Πέτυχαν να φέρουν πίσω το τρένο στην πόλη τους: με την υπογραφή τους, με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, με την οργή και την αποφασιστικότητά τους. Την Κυριακή δικαιώνονται: το τρένο έρχεται!
Σημειώνουμε τη σημαντική συνεισφορά της ΔΕΗ, που έδωσε λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης, καθώς και την ουσιαστική βοήθεια της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, του Δ. Αμυνταίου για το προσωπικό των σταθμών και τη συνεχή υποστήριξη του Πανεπιστημίου».