Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 18:40

Κινδύνευσαν πεζοί από το κτήριο Αλειφέρη που διαλύεται

Κινδύνευσαν πεζοί από το κτήριο Αλειφέρη που διαλύεται

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΣΗ 
ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Διαλύεται το παραδοσιακό κτήριο Αλειφέρη, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, και κινδυνεύει να πέσει στα κεφάλια των αμέριμνων πεζών. Ήδη με την κακοκαιρία έφυγαν σοφάβες, πέτρες, κεραμίδια, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμό. Ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αυτό που συνέβη με την κυριακάτικη κακοκαιρία ήταν αναμενόμενο, ωστόσο δεν είχε ληφθεί κανένα προληπτικό μέτρο. Σημειώνεται ότι στη στέγη του κτηρίου έχουν τοποθετηθεί τσίγκοι, που επίσης υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από το δυνατό αέρα και να προκαλέσουν τραγικό ατύχημα.
Από το Δήμο έχει αποκλειστεί η περιοχή κάτω από το κτήριο, κόβοντας τον πεζόδρομο της Αριστομένους στη μέση.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος στέκεται στις ενέργειες που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ώστε το κτήριο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Για τη λήψη μέτρων άρσης της επικινδυνότητας δεν γίνεται καμία αναφορά.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Ο ερειπιώνας του παραδοσιακού κτηρίου ΑΛΕΙΦΕΡΗ στον πεζόδρομο της Αριστομένους, «έβρεξε» κεραμίδια, σοβάδες και πέτρες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν διερχόμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, παρά τις προσπάθειες και τα αιτήματα, παρά τις υποσχέσεις πέντε κατά σειρά Υπουργών, δεν έχει αποδοθεί στο Δήμο. Ο Δήμαρχος σήμερα ενημέρωσε την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, το Υπουργείο Οικονομικών και έδωσε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να προβεί στις κατά νόμο ενέργειες και κατά παντός υπευθύνου».