Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 01:53

Καταψήφισε ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Γιώργος Παπανδρέου τον διέγραψε

«ΠΑΡΩΝ» ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1
Καταψήφισε το νέο μνημόνιο ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας διαγράφτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης ήταν ο μοναδικός από τους πέντε βουλευτές της Μεσσηνίας, που υπερασπίστηκε με την ψήφο του τους κατώτερους μισθούς και τα όποια εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει στους εργαζόμενους. Επίσης, αποδείχτηκε συνεπής με την αρχική του δήλωση, ότι δηλαδή θα καταψήφιζε τη μείωση του κατώτερου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν πρόκειται για δαπάνη που επηρεάζει τα δημοσιονομικά του κράτους.

Ακόμη, ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι όσοι δεν υπερψήφισαν το νέο μνημόνιο, δηλαδή και ο Οδυσσέας Βουδούρης, δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, όποτε αυτές γίνουν.
«Παρών» ψήφισε ο Δημήτρης Κουσελάς στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στα εργασιακά και τη μείωση του κατώτερου μισθού. Για το «παρών» αυτό, ο Δημήτρης Κουσελάς θα τιμωρηθεί από το κόμμα του και συγκεκριμένα δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, ενώ παραπέμπεται και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, επειδή ψήφισε «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου, δεν είχε τις συνέπειες που υπέστη ο συνάδελφός του, Οδυσσέας Βουδούρης, δεν διαγράφτηκε δηλαδή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και, φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισαν «ναι» σε όλα.
Συνολικά, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 278 βουλευτές, τα «ναι» ήταν 199, τα «όχι» 74 και τα «παρών» 5. Στο άρθρο 1, τα «ναι» ήταν 190, τα «όχι» 83 και τα «παρών» 5.