Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 16:58

Ο περιφερειάρχης εκθέτει τους εργαζόμενους στον κορονοϊό λένε οι ίδιοι και ο Θ. Πετράκος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει εντολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να βρίσκονται την Πέμπτη το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας στη θέση τους. Εργαζόμενοι τονίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν στον κορονοϊό, ενώ σχετική παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας εργάζονταν σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, άλλοι με δουλειά στο γραφείο τους και άλλοι δουλεύοντας ηλεκτρονικά από το σπίτι. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι με την εντολή του περιφερειάρχη υπάρχει κίνδυνος, σε περίπτωση που κολλήσει ένας εργαζόμενος το νέο ιό, να μπει σε καραντίνα όλο το προσωπικό του Διοικητηρίου…

Ο Θανάσης Πετράκος έκανε γραπτή παρέμβαση με τίτλο “Ο κ. Νίκας διαπράττει σοβαρό και επικίνδυνο λάθος”, στην οποία σημειώνει τα εξής: “Πληροφορηθήκαμε την Τρίτη ότι ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου έδωσε εντολή να είναι όλοι οι υπάλληλοι στην υπηρεσία τους τη Πέμπτη 26 Μαρτίου. 

Την ώρα που: 

  1. Οι ειδικοί επιστήμονες  τονίζουν ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες  είναι πολύ κρίσιμες για την εξάπλωση της πανδημίας, 
  2. Η κυβέρνηση προχώρησε για αυτό το λόγο στο ακραίο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας,
  3. Οι περισσότερες υπηρεσίες του Δημόσιου  όπως π.χ. το Υπουργείο Οικονομικών ,οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας ,άλλες Περιφέρειες με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής λειτουργούν με το 33% των υπαλλήλων καθημερινά και τηλεργασία  

Ο κ. Νίκας αντί να εκδώσει απόφαση για προσωπικό ασφαλείας και τηλεργασία όπως προβλέπει και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και όπως συνιστούν και οι Υπηρεσίες Υγείας επιμένει να μαζευτούν  όλοι οι υπάλληλοι τη Πέμπτη στα γραφεία τους.  

Η εντολή αυτή του κ. Νίκα είναι ακατανόητη και δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και τις εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον καλούμε να ανακαλέσει την εντολή του αυτή και να συναισθανθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης”.