Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 16:13

Εξώδικα του Δήμου σε υπουργεία για τα ετοιμόρροπα διατηρητέα

Ετοιμόρροπο Κατσουλέα Ετοιμόρροπο Κατσουλέα

ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΛΕΑ
Την κατεδάφιση των ντουβαριών που έχουν απομείνει όρθια στο κτήριο Κατσουλέα (πρώην Οικονομικό Γυμνάσιο στην πλατεία Φραγκόλιμνα), επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τους περαστικούς, θα ζητήσει ο Δήμος από το υπουργείο Πολιτισμού, με εξώδικη προειδοποίηση και πρόσκληση που θα του αποστείλει.

Εξώδικο θα αποσταλεί και στο υπουργείο Οικονομικών, για το κτήριο Αλειφέρη, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αριστομένους και από το οποίο κατέπεσαν την περασμένη εβδομάδα σοφάδες. Ο Δήμος ζητάει το κτήριο να του παραχωρηθεί (ανήκει στο Δημόσιο) ή έστω το υπουργείο να μεριμνήσει για την άρση της επικινδυνότητάς του άμεσα.
Σχετικές δηλώσεις έκανε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που όσον αφορά το κτήριο Αλειφέρη, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη στο Δήμο, παρ’ ότι, όπως υπογράμμισε, έχει βάλει το θέμα και στους πέντε τελευταίους υπουργούς Οικονομικών και όλοι υποσχέθηκαν ότι θα μεριμνούσαν σχετικά, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα.
Όσον αφορά το κτήριο Κατσουλέα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι όρθια είναι μόνο δύο ντουβάρια, τα οποία σύμφωνα και με την Τεχνική Υπηρεσία επιβάλλεται να κατεδαφιστούν. Το συγκεκριμένο διατηρητέο, επί δημαρχοντίας Γιώργου Κουτσούλη παραχωρήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, για να το φτιάξει από την αρχή με σκοπό να στεγαστεί εκεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.
Στ.Μ.