Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 18:11

Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των σκουπιδιών, ζητάει ο Στ. Μπεχράκης

Ο Σταμάτης Μπεχράκης με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, πριν δύο χρόνια, στην παρουσίαση του σκουπιδοσυστήματος "RAM" στη Θουρία Ο Σταμάτης Μπεχράκης με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, πριν δύο χρόνια, στην παρουσίαση του σκουπιδοσυστήματος "RAM" στη Θουρία

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ 
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής εξεταστικής επιτροπής, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, προτείνει ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και με βαρύτατο οικονομικό κόστος.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη, στις 12.00 το μεσημέρι και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το θέμα της απομάκρυνσης των σκουπιδιών της Καλαμάτας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη, από το περιοδικό «Hot Doc», απίστευτων περιστατικών, ακόμη και κυνηγητού κατά αστυνομικών με «σκουπιδοφορτηγό» στην Αρχαία Ολυμπία, από τον εργολάβο της μεταφοράς των απορριμμάτων.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης σε δήλωσή του τόνισε: «Το Δίκτυο προτείνει τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, στο πλαίσιο της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να λειτουργήσει ως Εξεταστική για το θέμα της μεταφοράς των αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, των παραστατικών της μεταφοράς και του χώρου εναπόθεσης των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα, οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να δραστηριοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ως παράταξη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα θέτουμε επίμονα το συγκεκριμένο ζήτημα, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις μας για την επεξεργασία των σκουπιδιών της πόλης».
Στ.Μ.