Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 19:12

Για αναθέσεις νομικών υποθέσεων στην κουμπάρα του δημάρχου μιλά ο Παναγιώτης Χειλάς

ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Με ποια κριτήρια επιλέχτηκε ως δικηγόρος για νομικά ζητήματα κληροδοτημάτων του Δήμου Καλαμάτας η κουμπάρα του δημάρχου, ρώτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς, βάζοντας θέμα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Πρόσθεσε ότι η δικηγόρος είναι σύζυγος του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου στο Γραφείο Τύπου του Δήμου. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην απάντησή του τόνισε ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος διαβάλλει συνεχώς και με μεγάλη άνεση τον ίδιο και συνεργάτες του μέσω του διαδικτύου…

Ο Παναγιώτης Χειλάς ρώτησε ακόμη εάν ζητήθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας να προτείνει μέλη του για την ανάθεση των νομικών υποθέσεων των κληροδοτημάτων. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι η επιλογή δεν έγινε από τον ίδιο και σημείωσε ότι δεν ανατέθηκαν υποθέσεις και μπορεί και να μην ανατεθούν καθόλου εφόσον δεν προκύψουν νομικά ζητήματα. Πρόσθεσε ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνεται η επιλογή του δικηγόρου κάθε φορά που υπάρχει νομικό θέμα, ωστόσο παρατήρησε ότι έτσι θα χάνεται χρόνος, ενώ επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος έχει συνεργαστεί διαχρονικά με πολλούς δικηγόρους. 

Ο δήμαρχος επίσης εξέφρασε την λύπη του για συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν παίρνουν θέση για τις αναφορές που κάνει ο Παναγιώτης Χειλάς αλλά στο facebook κάνουν like κάτω από τις αναρτήσεις του. 

Στη συνέχεια παρενέβη ο επικεφαλής του Παναγιώτη Χειλά, Βασίλης Τζαμουράνης, που από τη μια είπε ότι δεν θα απολογείται για το τι κανουν οι άλλοι, από την άλλη όμως διερωτήθηκε πού είναι το πρόβλημα εάν αυτά που είπε ο δημοτικός του σύμβουλος είναι αλήθεια. Τέλος σχολίασε ότι η έκφραση του δημάρχου, που αποκάλεσε “τύπο” τον δημοτικό του σύμβουλο, δεν είναι του επιπέδου του. 

Στ.Μ.