Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 20:55

Καίτη Ρωμανού, κορυφαία μουσικολόγος, στυλοβάτης του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΓΥΦΤΑΚΗ 
Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής στην Ελλάδα αλλά και μία στυλοβάτης του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η μουσικολόγος Καίτη Ρωμανού, πέθανε σήμερα. Το Δημοτικό Ωδείο και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Στάθης Γυφτάκης, τονίζουν τη λύπη τους για τη θλιβερή είδηση. Στο Δημοτικό Ωδείο η Καίτη Ρωμανού δίδαξε από την ίδρυσή του, το 1985 και για μια δεκαετία περίπου…

Ο Στάθης Γυφτάκης τόνισε ότι πραγματικά η Καίτη Ρωμανού είναι από τους ανθρώπους της μουσικής που έβαλαν τις βάσεις ώστε το Δημοτικό Ωδείο να έχει αυτή την παρουσία των 35 χρόνων αλλά και συνέβαλε ώστε σημαντικοί μουσικοί της χώρας σήμερα να διακρίνονται σε πολύ ψηλό επίπεδο. 

Ο Στάθης Γυφτάκης έγραψε για την Καίτη Ρωμανού: “Δυστυχώς σήμερα χάσαμε από κοντά μας μία από τις πιο αγαπημένες καθηγήτριες και στυλοβάτες του Ωδείου.

Η αγαπημένη μας Καίτη Ρωμανού έφυγε σήμερα τα ξημερώματα αφήνοντας πίσω της χιλιάδες αγαπημένους μαθητές και χιλιάδες αγαπημένους φίλους...

Στυλοβάτης του Ωδείου από την αρχή λειτουργίας του - και για πολλά χρόνια - μετέδωσε την απεριόριστη αγάπη της για την μουσική και τις βαθιές της γνώσεις σε πολλές γενεές μαθητών πολλοί από τους οποίους πλέον κάνουν μεγάλη καριέρα, διδάσκουν σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και αρκετοί από αυτούς διδάσκουν στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Πηγή έμπνευσης όλων μας, παράδειγμα ήθους, ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και ακάματη "εργάτρια" της μουσικής και της εθνομουσικολογίας θα μείνει για πάντα κοντά μας και σύντροφός μας στο ταξίδι για την γνώση, την μουσική και το ήθος!

Σε ευχαριστούμε για όλα αγαπημένη μας Καίτη…”.