Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 21:41

Δήμαρχος: Αποφάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων μέχρι την Παρασκευή

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης και για τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Το πρωί ο δήμαρχος επισκέφθηκε επιχειρήσεις που ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους, ενώ τόνισε ότι σκοπός του Δήμου είναι η στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας…

Ο δήμαρχος συζήτησε με επαγγελματίες και πολίτες, είδε επιτόπου διάφορα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους και τις ανάγκες των καταστημάτων και διαβεβαίωσε για μείωση τελών στο μέτρο του δυνατού. 

Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: “Καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε τη νέα κανονικότητα. Έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της υγειονομικής κρίσης, με το άνοιγμα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξετάζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, κυρίως σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους. Στόχος είναι η στήριξη των επαγγελματιών. Αυτό είναι αυτονόητο, γιατί στηρίζοντας τους επαγγελματίες αυτού του κλάδου στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας και αυτό είναι το ζητούμενο. Την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι εδώ και να έχουμε εργασία. Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, είτε μέσα από μειώσεις, είτε με διάθεση επιπλέον τετραγωνικών για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Ακούμε τους επαγγελματίες με προσοχή, εξετάζουμε τα αιτήματά τους και εντός της εβδομάδα θα έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις για το σύνολο του Δήμου, ενσωματώνοντας και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης”.

Το Δήμαρχο στις επισκέψεις του συνόδευαν στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Αθανασόπουλος.