Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 14:00

Ελένη Αλειφέρη: Επιβεβλημένη η δοκιμαστική πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ακράδαντα πιστεύει ότι πρέπει να δοκιμαστεί η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Καλαμάτας, Ναυαρίνου, κατά τις βραδινές ώρες, η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής της παράταξης “Πρωτεύουσα Δύναμη”, η οποία συνεργάζεται με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Σημείωσε μάλιστα ότι η πρόταση αυτή δεν έχει απορριφθεί από τη δημοτική αρχή, αντίθετα αξιολογείται και η λήψη της οριστικής απόφασης αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα…

Σε δηλώσεις της στο Focus radio 99,6 και στην εκπομπή “Φωνή βοώντος…”, του Σταύρου Μαρτίνου, η αντιδήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά ότι επιβάλλεται να δοκιμαστεί η πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου στο τμήμα από το λιμάνι μέχρι την Καρακούση (στα φανάρια στο ξενοδοχείο Horizon Blue). 

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει αυτή η “πρόβα” ενόψει του σχεδιασμού για τη μετεξέλιξη του παράκτιου μετώπου της πόλης. Πρόσθεσε η αντιδήμαρχος κ. Αλειφέρη ότι θεωρεί πως αυτή η ρύθμιση θα αποβεί λειτουργική και οπωσδήποτε θα ωφελήσει και τους ίδιους τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν επιπλέον χώρους στο δρόμο που θα πεζοδρομείται για τα τραπεζοκαθίσματά τους. Από την άλλη σημείωσε ότι θα προκύψουν και κάποια ζητήματα από την πεζοδρόμηση αυτή, τα οποία όμως ανέφερε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν. 

Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το τμήμα αυτό μπορεί να πεζοδρομείται κατά την τουριστική περίοδο από τις οχτώ το βράδυ μέχρι αργά τη νύχτα. 

Σημειώνεται ότι προτάσεις για την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου έχουν παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα η παράταξεις του Βασίλη Κοσμόπουλου, του Μανώλη Μάκαρη, της Τόνιας Κουζή, καθώς και η Κοινότητα Καλαμάτας.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, που είναι αντικείμενο της Ελένης Αλειφέρη, η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι θα συγκαλέσει την τουριστική επιτροπή σε συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή. Είπε ότι η πανδημία το κορονοϊού ανέτρεψε το σχεδιασμό του Δήμου για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου του Δήμου για τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα επέβαλε το “πάγωμα” της διαδικασίας γιατί με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τώρα δεν μπορεί να γίνει ασφαλής σχεδιασμός. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε μια καμπάνια για την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού, μέσα από την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, πέρα από τη φυσική ομορφιά της, όπως είναι η εύκολη και ασφαλής οδική πρόσβαση και τα θετικά υγειονομικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τον νέο κορονοϊό.