Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 17:31

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου: Τα ταξί έχουν σχεδόν ακινητοποιηθεί, επιβεβλημένη η στήριξη

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑ 80% 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο κατέθεσαν στη Βουλή αναφορά του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Σε αυτή περιγράφεται η μείωση του μεταφορικού έργου κατά 80% περίπου, με κίνδυνο ακόμη και την ακινητοποίηση των ταξί. Ζητούν τη λήψη μέτρων στήριξης, όπως την καταβολή ειδικού επιδόματος και τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%. Την αναφορά κατέθεσαν ο Αλέξης Χαρίτσης από τη Μεσσηνία, ο Γιώργος Παπαηλιού από την Αρκαδία, ο Σταύρος Αραχωβίτης από τη Λακωνία, ο Γιώργος Ψυχογιός από την Κορινθία και ο Γιάννης Γκιόλας από την Αργολίδα…

Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Αναφορά, οι συνέπειες της πανδημίας, έχουν ως αποτέλεσμα, τα ταξί να έχουν πτώση τουλάχιστον 80% στο μεταφορικό έργο και οι επαγγελματίες να αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα τους (Συντήρηση, ασφάλιση, κλπ).

Χωρίς τουριστική κίνηση, αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και με ελαχιστοποιημένη κινητικότητα των μονίμων κατοίκων των περιοχών, σύντομα τα ταξί θα ακινητοποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ζητούν  απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες από τον αρμόδιο Υπουργό για α) την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 800 € σε δικαιούχους που ακόμη δεν το έχουν λάβει, β) την ένταξη των εργαζομένων ταξί, ιδιοκτητών και μη,  στο επίδομα των 800€ για το μήνα Μάιο και γ) τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ταξί από το 24% στο 13%.