Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 21:48

Αντιπολίτευση: Τεράστιο ρίσκο και χωρίς διαβούλευση η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Χορού

ΤΑΣΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΑΣ 
Η πραγματοποίηση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνιστά “τεράστιο ρίσκο” οικονομικό, υγειονομικό και πολιτικό και μάλιστα αποφασίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό υπογράμμισαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις και συγκεκριμένα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (επικεφαλής Βασίλης Κοσμόπουλος) που εκπροσωπείται από τον Τάσο Πολυχρονόπουλο και η παράταξη της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας (επικεφαλής Βασίλης Τζαμουράνης) που εκπροσωπείται από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σωφρονά…


Τάσος Πολυχρονόπουλος, Γιώργος Σωφρονάς

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις συμμετέχει και τρίτη παράταξη της μειοψηφίας, η οποία όμως συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή. Είναι η παράταξη της αντιδημάρχου Ελένης Αλειφέρη, που εκπροσωπείται στη Φάρις από την πρώην πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης Αναστασία Μπελογιάννη. 

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του φετινού φεστιβάλ, ύψους 560.000 ευρώ αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό ποσό. Επίσης σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την υγειονομική κατάσταση που θα επικρατήσει το καλοκαίρι. Ακόμη πρόσθεσε ότι την περίοδο που θα γίνει το Φεστιβάλ, από τις 21 μέχρι τις 30 Αυγούστου, είναι οι μέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων για το νέο σχολικό έτος, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες με παιδιά εκείνες τις ημέρες θα γυρίζουν στα σπίτια τους. Ως εκ τούτου τόνισε ότι η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό και υγειονομικό ρίσκο, το οποίο ακόμη και αν στεφθεί από επιτυχία τα αποτελέσματα που θα εισφέρει στη φήμη του θεσμού θα είναι ισχνά, λόγω των ειδικών συνθηκών της εποχής. 

Πάντως ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ευχήθηκε να επιτύχει η διοργάνωση και επιπλέον υπογράμμισε ότι κατανοεί απολύτως την αγωνία της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα και το βάρος που κουβαλάει στους ώμους της. 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Γιώργος Σωφρονάς που επιπλέον υπογράμμισε, όπως έκανε προηγουμένως και ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, ότι ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, λειτούργησε συγκεντρωτικά, πήρε μόνος του την απόφαση για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, χωρίς να συζητήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Μάλιστα ο κ. Σωφρονάς τόνισε ότι επειδή πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, με μεγάλο προϋπολογισμό και με διαστάσεις που συνδέονται με την προστασία από το νέο κορονοϊό, θα έπρεπε ο δήμαρχος να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους όλες οι παρατάξεις. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δέκα, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις εκπροσωπούνται μόνο οι τέσσερις. 

Και ο Γιώργος Σωφρονάς, όπως όλοι οι διοικητικοί σύμβουλοι, έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στη Λίντα Καπετανέα για τη δουλειά που κάνει. Οι Τάσος Πολυχρονόπουλος και Γιώργος Σωφρονάς δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Φεστιβάλ. 

Ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, σημείωσε ότι και ο ίδιος είχε επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, όμως εκείνο που πρυτάνευσε στη λογική του είναι η ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα, όπως τόνισε. 

Ο σύμβουλος Γιάννης Δούζης, τέως πρόεδρος της Φάρις, εξέφρασε την αντίδρασή του για την αναφορά του Γιώργου Σωφρονά, ότι ο δήμαρχος είναι συγκεντρωτικός, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. 

Οι υπόλοιποι διοικητικοί  σύμβουλοι υπερασπίστηκαν την εισήγηση της Λίντας Καπετανέα. 

Στ.Μ.