Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 20:31

Ο Κυριάκος Κατζουράκης στήνει το “Τέμπλο” του στην Καλαμάτα

Κάτια Γέρου και Κυριάκος Κατζουράκης στο "Τέμπλο", στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας

Κάτια Γέρου και Κυριάκος Κατζουράκης στο "Τέμπλο", στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας

“ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ” ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ 
Τη μεγάλη τιμή να φιλοξενεί ένα κορυφαίο έργο τέχνης, το “Τέμπλο” του Κυριάκου Κατζουράκη, έχει η Καλαμάτα. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης βρίσκεται στην Καλαμάτα και στήνει το “Τέμπλο” του, με την επίσης σπουδαία Κάτια Γέρου, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο…

Το “Τέμπλο” είναι ένα έργο αντιπολεμικό, κατά της βίας, εμπνευσμένο σε ένα βαθμό και από τα πρόσωπα των προσφύγων, την περίοδο που ξεκίνησε ο ξεριζωμός των ανθρώπων, τη δεκαετία του ‘90. 

Ο Κυριάκος Κατζουράκης το παραχώρησε στην Καλαμάτα από την αγάπη του για τους ανθρώπους της περιοχής και για τη Μεσσηνία. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην “Kalamata Journal”, την οποία θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες, την Καλαμάτα τη γνώρισε από την περίοδο της δημαρχοντίας του Σταύρου Μπένου και από το έργο που πρόσφεραν στη ΔΕΠΑΚ σημαντικοί καλλιτέχνες. Ακόμη περισσότερο, μας είπε, εκτίμησε τους ανθρώπους του Νομού και τη Μεσσηνία, όταν τον ξενάγησε σε διάφορες περιοχές ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων “Μίλητος”, Νίκος Χαϊδεμένος, για να του προτείνει σημεία για τα γυρίσματα της ταινίας του “Ussak”. 

Στ.Μ.