Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 22:41

Σχέδια της δημοτικής αρχής για παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού στο Ανοιχτό Θέατρο του Νέδοντα!

Φωτό αρχείου από το Ανοιχτό Θέατρο του Νέδοντα

Φωτό αρχείου από το Ανοιχτό Θέατρο του Νέδοντα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ 
Στο Ανοιχτό Θέατρο του Νέδοντα, το οποίο ακόμη φτιάχνεται, επιθυμεί να παρουσιαστούν παραστάσεις του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ η δημοτική αρχή, προφανώς σε συνεννόηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε απόψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή της Βασιλείας Ζερβού, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ…

Ο δήμαρχος είπε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και πως το θέμα εξετάζεται, διευκρινίζοντας πάντως ότι το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως, εάν είναι εφικτό, θα χρησιμοποιηθούν κυλιόμενες κερκίδες. Μάλιστα ανέφερε ότι οι κερκίδες αυτές θα έχουν χωρητικότητα 1.500 θέσεων και λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό θα μπορεί το Ανοιχτό Θέατρο να δεχτεί 700 θεατές περίπου. 

Σημειώνεται πως από το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου έχει αφαιρεθεί το τμήμα του έργου για τις μεταλλικές κερκίδες, επειδή η μελέτη προέβλεπε μεγάλη υπέρβαση του προϋπολογισμού. Οι μεταλλικές κερκίδες πρόκειται να κατασκευαστούν σε επόμενη φάση. 

Πάντως την Παρασκευή που συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις δεν έγινε καμία ενημέρωση για το Ανοιχτό Θέατρο ούτε από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης, Παντελή Δρούγα, ούτε από την καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα. Αντίθετα ανέφεραν ότι υπάρχει πρόταση προς το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να δοθούν παραστάσεις στη σκηνή του Μεγάρου Χορού, επειδή η οροφή ανοίγει και ικανοποιείται ο όρος του αερισμού του χώρου. Ο δήμαρχος στη Βασιλεία Ζερβού δεν μίλησε για τη σκηνή του Μεγάρου Χορού, παρά μόνο για παραστάσεις που θα δοθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου, στην κεντρική πλατεία και εάν είναι δυνατόν στο Ανοιχτό Θέατρο. 

Στ.Μ.