Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 03:13

Φτιάχνει σελίδα στο facebook και στο twitter ο Δήμος, που αναβαθμίζει και το portal του

Φτιάχνει σελίδα στο facebook και στο twitter ο Δήμος, που αναβαθμίζει και το portal του

ΟΜΩΣ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ 
ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ

Και σελίδα στο facebook, όπως και στο twitter, θα φτιάξει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ το portal αναβαθμίζεται τόσο αισθητικά όσο και από άποψη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Από την άλλη όμως, ο Έξυπνος Οικισμός, το εκπληκτικό έργο που συνέδεσε τα διαμερίσματα μιας ολόκληρης συνοικίας στο κέντρο της πόλης με οπτική ίνα, είναι ανενεργός!

Ανακοινώσεις για όλα αυτά έκανε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος. Για την αναβάθμιση του portal του Δήμου, που αξιοποιείται αποκλειστικά για την προβολή της δραστηριότητας του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το αναβαθμισμένο site θα βγει στον αέρα με την έναρξη του 2013.
Άμεσα, πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος, θα δημιουργηθεί εσωτερική σελίδα μέσα στο site του Δήμου, πρόσβαση στην οποία θα έχουν μόνο οι δημοτικοί υπάλληλοι. Η εσωτερική αυτή σελίδα αποσκοπεί στο να καταργηθεί η «χαρτούρα» και όλη η αλληλογραφία, η ενημέρωση και υποστήριξη των υπηρεσιών και υπαλλήλων να γίνεται με αυτόν τον ηλεκτρονικό και σύγχρονο τρόπο. «Χαρτί τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.
Όσο για το facebook και το twitter, ο αντιδήμαρχος είπε ότι ο Δήμος οφείλει να αξιοποιήσει και τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλει τις δραστηριότητές του, να ενημερώνει τον κόσμο για διάφορα θέματα και να έχει επικοινωνία με τους δημότες.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί και στο Δήμο η ηλεκτρονική υπογραφή, ενώ ανέφερε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την επέκταση του ασύρματου ίντερνετ σε σειρά τοπικών κοινοτήτων.
Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε επίσης ότι από την 1η Νοέμβρη όλα τα τηλέφωνα του Δήμου θα συνδεθούν αποκλειστικά με το «Σύζευξις», που σημαίνει ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί από το 27210-60700 μέχρι το 27210-60899 θα αλλάξουν και ειδικότερα το ψηφίο μηδέν του προθέματος θα γίνει 3. Με την αλλαγή αυτή, τόνισε, ο Δήμος θα εξοικονομεί περί τα 5.000 ευρώ το χρόνο. Ακόμη, δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με το Δήμο. Η διεύθυνση είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Κλείνοντας ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι όλα αυτά γίνονται από τον ίδιο το Δήμο, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.
Όσον αφορά τον Έξυπνο Οικισμό, ανέφερε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει το οικονομικό βάρος για τη λειτουργία του, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την εκμετάλλευσή του και κάποια ιδιωτική εταιρία, διότι το κόστος θα είναι μεγάλο για τα νοικοκυριά και δεν θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του Έξυπνου Οικισμού.
Στ.Μ.