Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 19:58

Φεστιβάλ Χορού: Δεν έφτανε ο κορονοϊός, ματαιώθηκε και ο διαγωνισμός για την οργάνωση και παραγωγή

Φεστιβάλ Χορού: Δεν έφτανε ο κορονοϊός, ματαιώθηκε και ο διαγωνισμός για την οργάνωση και παραγωγή

Δεν έφτανε ο νέος κορονοϊός, εξαιτίας του οποίου συρρικνώθηκε το αρχικό πρόγραμμα και μετατέθηκε η πραγματοποίηση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, προέκυψε και πρόβλημα με τον διαγωνισμό για την ανάθεση της οργάνωσης και παραγωγής, με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε, καθώς και οι δύο προσφορές που είχαν υποβληθεί ακυρώθηκαν για διάφορες ελλείψεις ή προβλήματα, πριν από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Χρονικά περιθώρια προκειμένου να πραγματοποιηθεί επαναληπτικός διαγωνισμός δεν υπάρχουν, οπότε η οργάνωση και παραγωγή αποφασίστηκε να ανατεθεί ύστερα από διαπραγμάτευση που θα γίνει. Η απόφαση λήφθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις…

Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρία, η ίδια. Φέτος έλαβε μέρος και δεύτερη εταιρία. Η προσφορά της εταιρίας που είχε αναλάβει την οργάνωση και παραγωγή και στα προηγούμενα φεστιβάλ ακυρώθηκε επειδή υπήρχε πρόβλημα στην ημερομηνία λήξης της εγγυητικής επιστολής. Η προσφορά της δεύτερης εταιρίας ακυρώθηκε επειδή δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις της διακήρυξης και λόγω έλλειψης, όπως προκύπτει πάντα από την προσφορά, της απαραίτητης εμπειρίας για ένα τόσο σύνθετο και απαιτητικό έργο. Και μάλιστα το έργο γίνεται φέτος ακόμη πιο σύνθετο και απαιτητικό εξαιτίας των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν για τη μη μετάδοση ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού. 

Όπως ανακοινώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, στη διαπραγμάτευση για την ανάθεση της οργάνωσης και παραγωγής του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα κληθούν και οι δύο εταιρίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που ματαιώθηκε. 

Σημειώνεται ότι η πραγματοποίηση νέου διαγωνισμού θα απαιτήσει, μέχρι να ολοκληρωθεί, τουλάχιστον 45 ημέρες. Το έργο της οργάνωσης και της παραγωγής όμως θα πρέπει να έχει ξεκινήσει νωρίτερα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνει διαπραγμάτευση, διαδικασία η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

Η απόφαση για τη ματαίωση του διαγωνισμού και την πραγματοποίηση διαπραγμάτευσης ήταν ομόφωνη, μόνο που ο Γιώργος Σωφρονάς, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, ζήτησε η απόφαση να καλύπτεται και από γραπτή εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Στ.Μ.