Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 00:44

“Πακέτο” πεζοδρομήσεων, μονοδρομήσεων, νέων ποδηλατόδρομων έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή

Προτάσεις που θα αναδείξουν την Καλαμάτα ως πόλη ήπιας κυκλοφορίας, με νέες πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, επεκτάσεις ποδηλατόδρομων, με δέκα “πάρκα τσέπης” και με ανώτερη ταχύτητα τα 30 χιλιόμετρα θα παρουσιάσει την Τρίτη στις παρατάξεις της μειοψηφίας η δημοτική αρχή...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, έκανε σχετικές ανακοινώσεις, σημειώνοντας ότι τις προτάσεις θέλει να τις παρουσιάσει στις μειοψηφίες, σε συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, καθώς και να ακούσει τις δικές τους.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: «Είχαμε όλη την εβδομάδα αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα αυτό με την ομάδα εργασία που έχει συσταθεί και αποτελείται από έμπειρα στελέχη του Δήμου. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις για πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση να γίνει η πόλη μας, πόλη ήπιας κυκλοφορίας με ταχύτητα μέχρι 30χλμ/ώρα, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα υπάρξουν. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο των παρεμβάσεων αφορά τα pocket parks ή τα "πάρκα τσέπης", με το σχεδιασμό μας να περιλαμβάνει περισσότερα από 10 περιφερειακά της πόλης, χώροι πρασίνου και αναψυχής που θα αλλάξουν την εικόνα σε γειτονιές. Την προσεχή Τρίτη θα καλέσω Διαπαραταξιακή, ώστε να ενημερωθούν οι επικεφαλής για το αποτέλεσμα της ομάδας εργασίας αλλά και να ακούσουμε και δικές τους προτάσεις που μπορούν να ενσωματωθούν, προκειμένου ακολούθως να τρέξει η διαδικασία και να τεθούν όλα αυτά σε εφαρμογή. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις με πιλοτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω της υγειονομικής κρίσης».