Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 09:08

Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου καταπολέμησης της παραβατικότητας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με κυριότερο θέμα την έγκριση μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία, για την ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακού Κέντρου Καταπολέμησης της Παραβατικότητας, συνεδριάζει απόψε στις οχτώ το Δημοτικό Συμβούλιο…

Η δημοτική αρχή έχει υψηλές προσδοκίες από την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα λειτουργεί στο πρότυπο αντίστοιχων στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, όπου φαίνεται πως τα αποτελέσματα είναι θετικά. 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις οχτώ το  βράδυ και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”. 

“Σκοπός του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου θα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και που άπτονται των αρμοδιοτήτων” της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνεται στην εισήγηση για το Επιχειρησιακό Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί στο Δημαρχείο της οδού Αριστομένους. 

Το Επιχειρησιακό Κέντρο θα αναλαμβάνει δράση σε θέματα όπως:

➢ Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

➢ Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών.

➢ Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Αντιμετώπιση παρεμπορίου.

➢ Πολιτική Προστασία.

➢ Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων.

➢ Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

➢ Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

➢ Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.

➢ Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

➢ Εγκαταλελειμένα οχήματα.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης της αποψινής συνεδρίασης είναι: 

- Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», του Δήμου Καλαμάτας. (Εισηγητής: κ. Μπάκας Ιωάννης)

- Έγκριση μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το Φιλανθρωπικό Σωματείο (ΝΠΙΔ), «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος». (Εισηγητής: κ. Μαρινάκης Σαράντος)

- Έγκριση Συμφώνου συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». (Εισηγητής: κ. Μαρινάκης Σαράντος)

-Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού - Κοινωνικού Παντοπωλείου, Δημοτικού – Κοινωνικού Εστιατορίου και Δεκατιανού. (Εισηγητής: κ. Μαρινάκης Σαράντος)

-Απαλλαγή δημοτικών τελών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ιατροπούλου, από Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος, λόγω εκτέλεσης έργων. (Εισηγητής: κ. Φάβας Γεώργιος).