Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 18:19

Τσέρτος, Κετιμέ, Ζωή Παπαδοπούλου και άλλοι καλλιτέχνες στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
Έτοιμο είναι το πρόγραμμα του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού” του Δήμου Καλαμάτας, αν και δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις. Το καινούργιο στοιχείο, που είναι πολύ ωραία ιδέα, του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού” είναι το 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αποφάσισε την ανάθεση στη Φάρις των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού,  εγκρίνοντας και χρηματοδότηση 15.000 ευρώ, ενώ το σύνολο της δαπάνης για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα φτάσει τις 47.000 ευρώ…

Το 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού περιλαμβάνονται συναυλίες από καλλιτέχνες όπως η Κλεονίκη Δεμίρη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ειρήνη Τουμπάκη, η Αρετή Κετιμέ, η Ζωή Παπαδοπούλου.

Όπως ενημέρωσε την Οικονομική Επιτροπή ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, το πρόγραμμα καταρτίστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη. Επίσης σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις θα είναι χωρίς εισιτήριο όμως η είσοδος θα γίνεται με δελτίο που θα διανέμεται από τη Φάρις, ώστε να υπάρχει έλεγχος για την τήρηση της πληρότητας που έχει καθορίσει η πολιτεία στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του νέου κορονοϊού. 

Το 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Σιδηροδρόμων από τις 15 Ιούλη μέχρι τις 26 Αυγούστου. 

Το πρόγραμμα του Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ έχει ως εξής: 

15 /7: «Χορεύουμε μαζί» με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας 20:00 – 22:00

22 /7: Μίνι Τουρνουά Μπάσκετ και Βόλεϊ για εφήβους (14 - 18 ετών) από το πρωί έως το βράδυ υπό την εποπτεία του αθλητικού φορέα σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας

29/7: Σινεμά με την κινηματογραφική λέσχη, 20:00 -22:00

5/8: Μουσική για παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο

12/8: Προσκοπικά μαθήματα για τη φύση και τα ζώα 19:00 - 21:00

19/8: Aφήγηση παραμυθιών από τους παραμυθάδες Χριστίνα Δήμιζα, Λίλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος 20:00 – 22:00 Σημείο συνάντησης στον χώρο του πατινάζ.

26/8: Κουκλοθέατρο από την Πειραματική Σκηνή 10:00 - 22:00

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα συναυλιών, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

20/7 : ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΔΕΜΙΡΗ , "Τα καλοκαιρινά" και το νέο άλμπουμ "Μαγική Συνταγή"

22/7: ΕΡΩΦΙΛΗ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ: «Σε τυλίγω μ ένα χάδι…», μαζί τους σπουδαίοι μουσικοί στο πιάνο, βιολί και κιθάρα

27/7: ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ & ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΜΠΑΚΗ : «Ο μήνας έχει 9», μαζί τους σπουδαίοι μουσικοί στο πιάνο, βιολί, μαντολίνο, ακορντεόν και κιθάρα και τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη στην κιθάρα και την ενορχήστρωση των τραγουδιών.

 29/7 : ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ : Αφιέρωμα στην ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ‘’Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα…’’ , και τιμά τον σπουδαίο Απόστολο Καλδάρα, παρέα με έναν σπουδαίο μουσικό πιανίστα, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, και τον κιθαρίστα Βαλάντη Καμπουρελάκο.

 3/8 : Βit για Βit Συναυλία με το συγκρότημα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

5/8 : ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ & ΤΟ ΣΧΗΜΑ «ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΜΥΡΝΈΪΚΑ

ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ, μαζί της σπουδαίοι μουσικοί στο ούτι, κρουστά, κανονάκι φωνή, βιολί και τσέλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στις δημοτικές ενότητες και σε κοινότητες όπως συναυλίες με τους “Εκτός Απροόπτου”, με τους “Blouse Escape”, με σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας κ.ά

Στ.Μ.