Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 22:14

Διαπαραταξιακή χωρίς παρατάξεις... για μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, δημόσιους χώρους

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Χωρίς τις μεγάλες, τουλάχιστον, παρατάξεις της αντιπολίτευσης συνεδρίασε την Τρίτη η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για το δημόσιο χώρο και τις μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στην πόλη. Μεταξύ των προτάσεων που παρουσιάστηκαν είναι και η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, πρόταση που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα από παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά τότε απορρίφθηκε από τον δήμαρχο…

Από τη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής απουσίασαν οι επικεφαλής των μεγάλων αντιπολιτεύσεων, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο Βασίλης Τζαμουράνης, η Μαρία Οικονομάκου, αλλά και μικρότερων. Οι επικεφαλής των παρατάξεων εμμένουν στην απόφασή τους να μη συμμετέχουν στο άτυπο όργανο της διαπαραταξιακής όσον αυτή λειτουργεί, όπως τονίζουν οι ίδιοι, για να παρουσιάζει η δημοτική αρχή τις προτάσεις της και όχι για να γίνεται διαβούλευση επάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο. 

Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σχετικά με τη διαπαραταξιακή οτι συνεδρίασε “με πρωτοβουλία του Δημάρχου, η Διαπαραταξιακή του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις προωθούμενες αλλαγές και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, καθώς και για τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Παρούσα, παρέχοντας σχετική ενημέρωση, ήταν η Διευθύντρια Πολεοδομίας και πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τους δημόσιους χώρους, Σταυρούλα Αγρίου.

Υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις και οι προτάσεις, συμπληρωμένες από τυχόν παρατηρήσεις των επικεφαλής.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 20.00, στο ιστορικό Δημαρχείο, θα συνεδριάσει εκ νέου η Διαπαραταξιακή, με θέμα τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Στ.Μ.