Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 19:04

Ο δήμαρχος στον υπουργό Άμυνας για το αεροδρόμιο και το στρατόπεδο

Να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας τμήμα του στρατοπέδου ζήτησε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του στο Πεντάγωνο. Συζήτησαν επίσης το θέμα της δημιουργίας Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο υπουργός είπε στον δήμαρχο ότι δεν έχου ληφθεί τελικές αποφάσεις, ενώ ο δήμαρχος του ανέφερε ότι η περιοχή της Μεσσηνίας έχει επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της ήπιας και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης…

Για τη συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό, αλλά και τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας: “Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη είχε χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στο Πεντάγωνο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αντικείμενο των συναντήσεων, η ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και οι σχεδιασμοί που αφορούν την 120 ΠΕΑ και το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε και έλαβε αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται κυρίως σε ότι αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες του κέντρου εκπαίδευσης.  Ο Δήμαρχος ενημέρωσε δε τον Υπουργό, ότι «ως Δήμος έχουμε επιλέξει, ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημάρχου με τον Υπουργό, εξετάστηκε και η δυνατότητα παραχώρησης από το ΤΕΘΑ προς το Δήμο, μέρους της έκτασης του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του για στρατιωτικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας”.