Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 08:55

Έριξε η Φάρις τις τιμές για τις πρόβες και παραστάσεις στο αμφιθέατρο του κάστρου

Μείωσε η Φάρις τις τιμές για τη χρήση του αμφιθέατρου στο Κάστρο της Καλαμάτας από Συλλόγους και πολιτιστικές εταιρίες για την προετοιμασία και παρουσίαση παραστάσεων και εκδηλώσεων. Σκοπός είναι να ελαφρυνθεί το κόστος που επιβαρύνονται, ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις τους, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη ακυρώσεις παραστάσεων. Υπάρχει όμως και δεύτερη επιβάρυνση για τις εταιρίες, πολύ πιο μεγάλη από το τέλος της Φάρις. Είναι το ποσό που πρέπει να πληρώνουν οι εταιρίες στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο διατηρείται ακόμη σε απαγορευτικό ύψος. Όπως αναφέρθηκε χθες, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 1.000 ευρώ συν ΦΠΑ για τις παραστάσεις και στα 500 ευρώ για τις δοκιμές…

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις αποφάσισε να μειωθεί στα 50 ευρώ, από 60 ευρώ, το τέλος που καταβάλλουν οι Σύλλογοι της πόλης για κάθε ημέρα δοκιμής στο αμφιθέατρο του Κάστρου. Μόνο που στα 50 ευρώ προστίθεται πλέον το κόστος του ηλεκτρολόγου για την παροχή ρεύματος. Αυτά τα 50 ευρώ είναι για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, της ΔΕΗ, της καθαριότητας και απολύμανσης του χώρου. 

Σε ό,τι αφορά το τέλος για κάθε παράσταση, αυτό μειώνεται στα 100 ευρώ, από 180 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι ισχύει έκπτωση 50% στις παραπάνω τιμές σε ό,τι αφορά τους Συλλόγους με κοινωφελές έργο, όπως το ΚΕΦΙΑΠ, τα Παιδικά Χωριά SOS κ.ά

Σχετικά με τις πολιτιστικές εταιρίες εκτός Καλαμάτας με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, το τέλος για κάθε μέρα χρήσης του αμφιθέατρου του Κάστρου μειώθηκε στα 200 ευρώ, από 480 ευρώ. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις αποφάσισε ομόφωνα τις παραπάνω μειώσεις, αποδεχόμενο ότι το κόστος για τους Συλλόγους και τις εταιρίες είναι δυσβάσταχτο, επειδή αφενός επιβαρύνονται τη δαπάνη εφαρμογής μέτρων ασφαλείας για το νέο κορονοϊό και αφετέρου η μείωση του αριθμού των θεατών (ανώτερο όριο κάλυψης πληρότητας το 75%), ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, σημαίνει μείωση εσόδων. 

Στ.Μ.