Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 00:46

Περί δημοκρατίας στον Δήμο Καλαμάτας -για μια ακόμη φορά- ο λόγος

Περί δημοκρατίας στον Δήμο Καλαμάτας -για μια ακόμη φορά- ο λόγος

Της Μαργαρίτας Πουλοπούλου...
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θαν. Βασιλόπουλος και αναφέρθηκε στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου. Ειδικότερα, δήλωσε ότι αυτή συστάθηκε προκειμένου να ενημερώνει ο δήμαρχος τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας για ζητήματα του Δήμου και πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία δημοκρατική. 

Οι επικεφαλής κ. Κοσμόπουλος, κ. Τζαμουράνης, κα Κουζή, φαίνεται, ωστόσο, ότι έχουν άλλη άποψη, γι’ αυτό και δεν συμμετέχουν πλέον στις συνεδριάσεις. Συγκεκριμένα, έχουν καταγγείλει ότι δεν ενημερώνονταν για τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν, καθώς και ότι δεν τηρούνται πρακτικά κατά τη συνεδρίαση. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Μαραθόλακκας. Ο Δήμος Καλαμάτας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο χώρος προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων, και οι επικεφαλής ενημερώθηκαν… από τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Σε ό,τι αφορά την “δημοκρατική πρωτοβουλία”, όπως χαρακτηρίζει την δημιουργία της Επιτροπής αυτής, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μαθήματα δημοκρατίας από τον κ. δήμαρχο δεν δεχόμαστε. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η επιτροπή, κάθε άλλο παρά δημοκρατικός είναι. Επιπλέον, τον βαραίνει η πολιτική επιλογή της συνεργασίας, στη διοίκηση του Δήμου, με τον πρ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση. 

Κλείνοντας, καλός φίλος πρόσφατα σημείωσε ότι την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου των περυσινών εκλογών, επικράτησαν οι ίσες αποστάσεις (το γνωστό “όλοι ίδιοι είναι”) αλλά και η ατολμία ορισμένων παρατάξεων που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Δεν έχω παρά να προσυπογράψω αυτό το σχόλιο. 

Υ.Γ.: Ίσως κάποιος, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, αλλά και πολλές παρεμβάσεις - τοποθετήσεις γύρω από τα τεκταινόμενα στον Δήμο Καλαμάτας, να πει ότι γινόμαστε κουραστικοί. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι είμαστε κουραστικοί. Είναι, απλά, ένας τρόπος να εκφράσουμε το ενδιαφέρον και την αγωνία μας για την καθημερινότητα και το μέλλον του τόπου στον οποίο ζούμε. 

Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου