Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 14:40

ΑΝΕΝ: Οι μικρομέτοχοι ψάχνουν να βρουν τι γίναν τα λεφτά τους, το καράβι, οι μετοχές τους

Νίκος Τριάντος, Δημήτρης Φαββατάς, Παύλος Γκραίκης, Παναγιώτης Καλλιντέρης Νίκος Τριάντος, Δημήτρης Φαββατάς, Παύλος Γκραίκης, Παναγιώτης Καλλιντέρης

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΡΗΤΗ-ΚΥΘΗΡΑ 
Τι γίναν οι μετοχές και τα λεφτά τους, τι έγινε με το καράβι που αγοράστηκε με τα λεφτά τους, ψάχνουν να βρουν οι μικρομέτοχοι της ΑΝΕΝ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Νότου). Έχουν συγκροτήσει επιτροπή που τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τους εκπροσώπους των θεσμικών μετόχων, όπως το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφερειακή Ενότητα, τη Μητρόπολη, το Επιμελητήριο κ.λπ, προκειμένου να αντλήσουν τις πληροφορίες που ψάχνουν αλλά όπως είπαν δεν τους παρέχονται. Επιπλέον η επιτροπή υπογραμμίζει ότι η ΑΝΕΝ ήταν αλλά και θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι το μέσο για την επίτευξη ενός οραματικού σχεδίου, την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, μέσω της ακτοπλοϊκής της σύνδεσης με την Κρήτη…

Το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την πρωτοβουλία τους να επισκεφθούν τους εκπροσώπους των θεσμικών μετόχων τα μέλη της επιτροπής των μικρομετόχων, ο Παύλος Γκραίκης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς, ο Παναγιώτης Καλλιντέρης και και ο Νίκος Τριάντος. 

Ο Παύλος Γκραίκης ανέφερε ότι από πολύ καιρό πριν οι μικρομέτοχοι και μεγαλύτεροι μέτοχοι εκδηλώνουν προς τον ίδιο και άλλους την όχλησή τους για το τι έχει συμβεί με την εταιρία και τις μετοχές τους, ωστόσο, είπε, από την αρχή η ΑΝΕΝ δεν ήταν προσιτή στο να δώσει πληροφόρηση. Όπως συνέχισε, με σκοπό να βρεθούν επιτέλους οι πληροφορίες τις οποίες ψάχνουν οι μέτοχοι,  συγκροτήθηκε η επιτροπή, η οποία και αποφάσισε το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί τους θεσμικούς μετόχους και να τους ζητήσει να συμβάλουν και εκείνοι στην άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών. Ταυτόχρονα όμως, πρόσθεσε ο κ. Γκραίκης, μέσα από αυτή τη διαδικασία η επιτροπή θα επιδιώξει να αναδείξει πόσο σημαντική είναι για την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής η ακτοπλοϊκή της σύνδεση με την Κρήτη και ενδιάμεσα με τα Κύθηρα. Τέλος ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα και στη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της οποίας είναι γραμματέας, ώστε ληφθεί απόφαση για ενεργοποίηση προς την ίδια κατεύθυνση. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς σημείωσε ότι επανειλημμένως έχει θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να του δοθεί ποτέ απάντηση, όπως είπε, ούτε από τον προηγούμενο δήμαρχο ούτε και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, όπου έθεσε σχετική ερώτηση. 

Ο Παναγιώτης Καλλιντέρης σημείωσε ότι εκπροσωπεί και άλλους μικρομετόχους και πως το αίτημα είναι να υπάρξει ενημέρωση τι έχουν γίνει οι μετοχές τους, τι έχει γίνει η ΑΝΕΝ, τι έχει γίνει με το πλοίο που αγοράστηκε με τα χρήματα των μετόχων για τη γραμμή Καλαμάτας-Κρήτης. 

Ο Νίκος Τριάντος ανέφερε ότι η ΑΝΕΝ με τη Μυρτιδιώτισσα θα μπορούσε να οδηγήσει στην τουριστική ανάπτυξη την περιοχή της Μεσσηνίας. Είπε ότι ο ίδιος αγόρασε μετοχές της εταιρίας από δάνειο που πήρε για το σκοπό αυτό από την πρώην Εμπορική Τράπεζα, ενώ σημείωσε ότι σε Συνελεύσεις της εταιρίας έθετε ζητήματα προς τη διοίκηση, μαζί με τον Παύλο Γκραίκη, όμως όχι μόνο δεν έπαιρνε απαντήσεις αλλά αντίθετα αντιμετώπιζαν μια εχθρική συμπεριφορά. 

Είπε ακόμη ο Νίκος Τριάντος ότι η ΑΝΕΝ από εκεί που εμφανιζόταν να έχει χρεοκοπήσει τώρα φαίνεται να αγοράζει καράβια. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα πλοία “Θεόφιλος” και “Μυτιλήνη”. Υπογράμμισε ότι οι θεσμικοί μέτοχοι της Μεσσηνίας έχουν διαθέσει πάρα πολλά χρήματα για την αγορά των μετοχών με σκοπό την απόκτηση του πλοίου που θα συνέδεε την περιοχή με την Κρήτη και πως πρέπει και οι ίδιοι να διεκδικήσουν απαντήσεις. Σχολίασε ότι από αυτή την υπόθεση κάποιοι λίγοι ωφελήθηκαν όμως έχει συντελεστεί μια αμαρτία, όπως είπε, σε βάρος της Μεσσηνίας. Τέλος ο Νίκος Τριάντος ζήτησε να βγουν όλοι οι θεσμικοί και οι μικρομέτοχοι μπροστά για το συμφέρον της Μεσσηνίας. 

Στ.Μ.