Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 16:57

Πιο “ευπρόσωπος” ο Δήμος Καλαμάτας και πιο άμεσος απέναντι στα αιτήματα των δημοτών

Παναγιώτης Γκούζος, Νίκος Μπασακίδης, Θανάσης Βασιλόπολος, Βασίλης Διονυσόπουλος Παναγιώτης Γκούζος, Νίκος Μπασακίδης, Θανάσης Βασιλόπολος, Βασίλης Διονυσόπουλος

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ 
Την αναβαθμισμένη, από όλες τις απόψεις, ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος με τους αρμόδιους συνεργάτες του. Η ιστοσελίδα είναι πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο διαδραστική και λιγότερο προπαγανδιστική απ’ ότι ήταν. Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε ότι “θα βρεθεί τρόπος” ώστε να προβάλλονται και οι παρατάξεις των μειοψηφιών, κάτι που είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο προηγούμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αν και η σημερινή δημοτική αρχή έχει αργήσει να το κάνει πράξη…

Η παρουσίαση έγινε, εκτός από τον δήμαρχο, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, τον διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βασίλη Διονυσόπουλο και τον υπάλληλο Παναγιώτη Γκούζο. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η ιστοσελίδα έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά και αισθητικά και έχει γίνει περισσότερο φιλική προς τους χρήστες. Σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς έγινε την περίοδο του Lockdown, ενώ επισήμανε ότι μέσω της ιστοσελίδας κατέστη δυνατό να συνεχιστούν τα μαθήματα των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις ή τα προγράμματα των ΚΔΑΠ, όταν αυτές οι δομές είχαν κλείσει λόγω του κορονοϊού. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι μέσω συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το Δήμο Αθηναίων μπορούν οι δημότες να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά για πολλά θέματα. Ανέφερε πάντως ότι η προσπάθεια βελτίωσης της ιστοσελίδας του Δήμου συνεχίζεται, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του για το έργο που έχουν προσφέρει. Τέλος είπε ότι σύντομα θα υπάρχει η μετάφραση των κειμένων της ιστοσελίδας και στην αγγλική γλώσσα, ενώ μέσα από αυτή θα γίνεται και η τουριστική προβολή του Δήμου. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπασακίδης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η σελίδα του Δήμου Καλαμάτας δημιουργήθηκε όταν ήταν πάλι αρμόδιος αντιδήμαρχος, το 2008, ενώ και τώρα που η σελίδα αναβαθμίζεται, βρίσκεται και πάλι στην ίδια θέση ευθύνης. Ανέφερε ότι το πιο σημαντικό θεωρεί πως είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών με ψηφιακές υπηρεσίες, όπως και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τους δημότες. 

Ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Διονυσόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Τόνισε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει γίνει από προσωπικό του Δήμου και χωρίς κόστος. 

Ο Παναγιώτης Γκούζος έκανε πιο αναλυτική παρουσίαση,  ενώ σημείωσε ότι η γραφιστική αναβάθμιση και η αισθητική βελτίωση έγινε από την Ακριβή Καλογεροπούλου. Είπε ότι έχει γίνει αναδιάταξη των θεματικών ενοτήτων, έχει επαναπροσδιοριστεί η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, ωστόσο σε πρώτο πλάνο εξακολουθεί να είναι η κατηγορία με τα νέα και τις εκδηλώσεις του Δήμου. Μάλιστα σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις λειτουργεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο ημερολόγιο. Ο κ. Γκούζος ανέφερε ακόμη ότι έχει αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας με την προσθήκη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ενώ λειτουργεί και πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Τέλος αναφέρθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου με live stream, κάτι που ο δήμαρχος είπε ότι θα καθιερωθεί το επόμενο διάστημα. 

Τέλος ο κ. Γκούζος παρουσίασε στοιχεία από το Alexa Rank, σύμφωνα με τα οποία η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας έχει συνεχή αύξηση επισκεψιμότητας τους τελευταίους δύο μήνες και μάλιστα είναι στις πρώτες σε επισκεψιμότητα σελίδες Δήμων της χώρας. Πέρα μάλιστα από την επισκεψιμότητα, πρόκειται για σελίδα όπου ο επισκέπτης μένει για περίπου 10 λεπτά και αλλάζει τουλάχιστον πέντε σελίδες σε κάθε επίσκεψη. 

Στ.Μ.