Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 09:23

Ο “Μολυβένιος στρατιώτης” την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στο Κάστρο από το ΜΕΘ

Περικλής Αλμπάνης, Γιώργος Παντελόπουλος, Βασίλης Στεφανόπουλος Περικλής Αλμπάνης, Γιώργος Παντελόπουλος, Βασίλης Στεφανόπουλος

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΛΜΠΑΝΗ 
Και μόνο η συνέντευξη Τύπου ήταν αρκετή για να πεισθούμε ότι και πάλι το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο έχει ετοιμάσει κάτι ωραίο και δυνατό. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 17,18 και 19 Ιούλη, παρουσιάζει στο Κάστρο Καλαμάτας τον “Μολυβένιο Στρατιώτη” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή του Περικλή Αλμπάνη. Στη συνέντευξη Τύπου λοιπόν τα παιδιά του ΜΕΘ μας έδειξαν πόσο βαθιά έχουν μπει στο πνεύμα αυτού του διάσημου παραμυθιού. Επίσης ο πρόεδρος, Γιώργος Παντελόπουλος, ανέφερε ότι και αυτή τη φορά το ΜΕΘ δείχνει πως ο πολιτισμός πάει μαζί με την κοινωνική ευαισθησία, ανακοινώνοντας την οικονομική στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ “Η Υπομονή” αλλά και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Επιπλέον ο σκηνοθέτης Περικλής Αλμπάνης μας προϊδέασε για τα μηνύματα αγάπης και σεβασμού της διαφορετικότητας που στέλνει ο “Μολυβένιος Στρατιώτης”...

Ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος ανέφερε ότι η κινητήριος δύναμη στο ΜΕΘ είναι η αγάπη. Είπε ότι από αγάπη για τον συνάνθρωπο το ΜΕΘ πήρε την πρωτοβουλία ώστε να ξεκινούν στο Κάστρο τα έργα για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες. Από αγάπη προς το θέατρο και τον πολιτισμό, συνέχισε ο πρόεδρος, αποφασίστηκε να ετοιμάσει το ΜΕΘ τη συγκεκριμένη παραγωγή και να είναι το πρώτο θεατρικό σχήμα που θα ανοίξει όχι απλά το Κάστρο αλλά το δρόμο για τη μετά-κορονοϊού εποχή. 

Αυτή η στάση ζωής του ΜΕΘ, συνέχισε ο κ. Παντελόπουλος, οδήγησε και στην επιλογή του συγκεκριμένου έργου, του “Μολυβένιου Στρατιώτη”. Είπε ο πρόεδρος ότι είναι έργο “που ξεχειλίζει από την αγάπη και αυτό το πράγμα γίνεται μέσα από την πολύ ευαίσθητη, πολύ γήινη, πολύ ανθρώπινη σκηνοθετική ματιά του Περικλή ΑΛμπάνη, στον οποίο θέλω να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. 

Ακόμη ο πρόεδρος είπε ότι και σε αυτή την παραγωγή ο Λεωνίδας Βέλλης, τον οποίο χαρακτήρισε άξιο, πραγματικό καλλιτέχνη και πολυτάλαντο, έχει γράψει πρωτότυπη μουσική. Μάλιστα, συνέχισε το ΜΕΘ αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη μουσική σε CD και μέρος των εσόδων του θα πάνε για τη στήριξη του Συλόγου “Η Υπομονή”, ενώ ένα μέρος θα προσφερθεί και στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου. 

Ο Περικλής Αλμπάνης ανταπέδωσε στον πρόεδρο του ΜΕΘ τα καλά λόγια που είπε για εκείνον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΜΕΘ οφείλει πάρα πολλά στον Γιώργο Παντελόπουλο. 

Σε ό,τι αφορά το έργο ο Περικλής Αλμπάνης κάλεσε μικρούς και μεγάλους να το παρακολουθήσουν, σημειώνοντας ότι είναι μια θαυμάσια ευκαιρία “να ξαναγίνουμε παιδιά μαζί με τα παιδιά μας, να ταξιδέψουμε μέσα από την υπέροχη γραφή του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Να ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ευαισθησία, τρυφερότητα και αγάπη. 

Ακόμη ο Περικλής Αλμπάνης είπε ότι το μεγάλο μήνυμα του έργου είναι η αγάπη, μαζί όμως και η διαφορετικότητα και αυτό επειδή η μπαλαρίνα ερωτεύεται έναν στρατιώτη με ένα μόνο πόδι αλλά με περίσσευμα καλοσύνης και γενναιότητας. 

Ο πρωταγωνιστής του έργου, Διονύσης Παπανικολάου, που υποδύεται τον μολυβένιο στρατιώτη, είπε ότι από το παραμύθι αυτό βγαίνουν πολύ ωραία διδάγματα και ότι ακουμπάει στις καρδιές όλων. 

Η πρωταγωνίστρια Κωνσταντίνα Βαλαβάνη, που υποδύεται τη μπαλαρίνα, σημείωσε ότι το κλίμα στην προετοιμασία της παράστασης ήταν τέλειο. 

Η Ελένη Γιαννακοπούλου, που υποδύεται το κακό του παραμυθιού, τον Φασουλή, κάλεσε τον κόσμο να πάει στο κάστρο και να δει την παράσταση, διαβεβαιώνοντας ότι θα περάσει πολύ ωραία. 

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος, που υποδύεται τον ψαρά και τον παιχνιδοποιό ανέφερε πως είναι τιμή για εκείνον ότι το διοικητικό και το καλλιτεχνικό σχήμα της ΜΕΘ τον επέλεξε για να συμμετέχει και στη νέα παραγωγή. 

Μίλησαν ακόμη η Θεοδώρα Σπηλιάδη, η Βασιλική Οικονομοπούλου και η Μελίνα Γεωργιοπούλου. 

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν και τα τρία βράδια στις 9.15, ενώ ο πρόεδρος του ΜΕΘ κάλεσε το κοινό να ανέβει στο κάστρο μια ώρα νωρίτερα, ώστε να μπει στο χώρο με την τήρηση των μέτρων προστασίας από το νέο κορονοϊό. Διαβεβαίωσε δε ότι τα μέλη του ΜΕΘ έχουν μοχθήσει πολύ προκειμένου οι συνθήκες να είναι απόλυτα ασφαλείς για την υγεία του κόσμου. 

Στ.Μ.