Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 19:37

Ποιος τη χάρη του! Σε ανώτατο δικαστήριο θα κριθεί η τύχη του Διοικητηρίου λέει ο Π. Νίκας

Το Ελληνικό Δημόσιο δεν παραιτείται από τα ένδικα μέσα για το Διοικητήριο παρά την απόφαση του Εφετείου, που ορίζει ότι η κυριότητα του ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό λέει ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η τύχη του Διοικητηρίου θα κριθεί σε ανώτατο δικαστήριο!...

Ειδικότερα για το περίεργο αυτό θέμα, το οποίο αντί να σέρνεται στα δικαστήρια με οικονομικό κόστος, θα έπρεπε να έχει λυθεί με μια συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά τους ορόφους που μπορεί να πάρει κάθε μέρος για τη στέγαση των υπηρεσιών του, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: “Συνάντηση θα έχει την προσεχή εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρο Σκυλακάκη και την γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διασφάλιση της ιδιοκτησίας από την Περιφέρεια του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Τονίζεται ότι παρά την απόφαση του Εφετείου, το θέμα σε καμία περίπτωση δεν έχει λήξει, αφού δεν έχει υπάρξει η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τα ένδικα μέσα διεκδίκησης του κτηρίου, στο οποίο στεγάζονται και δικές του υπηρεσίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι εν όψει ολοκλήρωσης της μελέτης για επισκευή του κτηρίου (η οποία είναι δωρεά του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου) αποτελεί απόλυτη και αναγκαία προϋπόθεση η λήξη της εκκρεμότητας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης της επισκευής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.