Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 02:16

Απόφαση ανακήρυξης του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας

Απόφαση ανακήρυξης του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Απόφαση για την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας αναμένεται να λάβει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Το Σώμα θα συνεδριάσει στις πέντε το απόγευμα, με τηλεδιάσκεψη. Επιπλέον ο Δήμος Καλαμάτας έχει δεχτεί πρόταση, από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, για την πραγματοποίηση συναυλίας από τη συμφωνική ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” με αφορμή τα 95α γενέθλιά του...

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας για τον Μίκη Θεοδωράκη “το πλούσιο καλλιτεχνικό και μουσικό του έργο τον έχει καταστήσει σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που όχι μόνο άλλαξε τον ρου της μουσικής στη χώρα μας, αλλά την πρόβαλε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, έχει τεθεί θέμα εκδήλωσης ανακήρυξης ως Επίτιμου Δημότη μας, του μεγάλου εθνικού μας μουσουργού, πολιτικού και συγγραφέα, Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας”.