Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 11:58

Η Κοινότητα προτείνει υπαίθριο γυμναστήριο και για ΑμεΑ και επιπλέον δημόσιες τουαλέτες

ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ 
Ομόφωνα το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας αποφάσισε να προτείνει στο Δήμο τη δημιουργία υπαίθριου γυμναστήριου και για ΑμεΑ, στην όχθη του Νέδοντα, κοντά στο γήπεδο τένις για αθλητές με αμαξίδιο. Επίσης ομόφωνα προτείνει την κατασκευή επιπλέον δημόσιων τουαλετών στην πόλη, ιδιαίτερα στην Παραλία και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Επιπροσθέτως ζητά τη δημιουργία υποδομών για την προσβασιμότητα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και ιδιαίτερα τη δημιουργία όδευσης τυφλών για τα άτομα με μειωμένη όραση...

Την πρόταση για τη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου και για ΑμεΑ έκανε ο κοινοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσαλίκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “τα υπαίθρια γυμναστήρια λειτουργούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Η συμμετοχή των δημοτών σε αυτό το εγχείρημα είναι αρκετή για την δημιουργία της ανάγκης υλοποίησης τέτοιων πρωτοβουλιών σε περισσότερα σημεία μέσα στην πόλη. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ανάγκες των ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, είναι ένας τρόπος που συμβάλλει στην κινητοποίηση ανθρώπων που επιθυμούν και μπορούν να αθληθούν με σκοπό τη δημιουργική τους απασχόληση και την έξοδο από την απομόνωση.

Προτείνω λοιπόν την δημιουργία ενός μεγάλου υπαίθριου γυμναστηρίου, το οποίο θα τηρεί τις προδιαγραφές για την  προσβασιμότητα των ανθρώπων που ανήκουν και στην κατηγορία των ΑμεΑ αλλά και όλες τις παροχές που προβλέπει ένας τέτοιος χώρος πρότυπο. Θεωρώ ότι η ενσωμάτωση των ΑμεΑ με κίνητρο την άθληση και την ευεξία σε έναν τέτοιο χώρο θα είναι και η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Ένας τέτοιος χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, είναι το αλσύλλιο νότια του Νέδοντα, το οποίο γειτνιάζει με το γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) για ΑμεΑ, ένα γήπεδο στολίδι για την πόλη μας”.

Την πρόταση για την κατασκευή περισσότερων δημόσιων τουαλετών στην Καλαμάτα έκανε η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας, Κατερίνα Μπάμπαλη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ιδιαίτερα σήμερα λόγω των συνθηκών της υγειονομικής κρίσης και εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θεωρώ πως υπάρχει η ανάγκη αύξησης κοινόχρηστων δημοτικών τουαλετών σε κάποια σημεία της πόλης. Είναι δύσκολο για τους συνδημότες μας να αναγκάζονται να

χρησιμοποιούν τουαλέτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ακόμα χειρότερα σε εξωτερικούς χώρους.

Οι τουαλέτες αυτές θα πρέπει να χωροθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία π.χ. Παραλία, Ιστορικό Κέντρο και Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων”. 

Τέλος το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας, Εύα Κουφαλάκου, πρότεινε και ομόφωνα αποφασίστηκε να αποσταλεί στο Δήμο 

 η πρόταση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και ιδιαίτερα την κατασκευή όδευσης τυφλών στο συγκεκριμένο χώρο.