Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 15:45

Άλλη μια μέρα για προσφορά αίματος και ζωής

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 
Ξεκίνησε σήμερα, ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι, η μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία που έχει διοργανώσει το Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η οποία πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου…

Την πρωτοβουλία αυτή του Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζουν σειρά φορέων, όπως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Κοινότητα Καλαμάτας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος “Παράδεισος” Καλαμάτας. Χορηγοί είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα καταστήματα “Cosmos Καλαμάτας - Γερονικολός”. 

Και αύριο, Τρίτη, η εθελοντική αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Η αιμοληψία γίνεται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. 

Από το Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για το νέο κορονοϊό, όπως θερμομέτρηση πριν την αίσοδο στο χώρο, χρήση μάσκας, απολύμανση χεριών, τήρηση αποστάσεων. 

Η πρόεδρος του Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρα Ψαρούλη, αφού υπογράμμισε ότι η προσφορά αίματος αποτελεί δώρο ζωής και πως ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες η ανάγκη σε αίμα είναι μεγάλη, ευχαρίστησε θερμά τον Βαγγέλη Καζάκο, τον επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου, για την παραχώρηση του χώρου, ενώ αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Ζαγάκο, σημειώνοντας ότι και η δική του συνδρομή είναι μεγάλη για την προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών. 

Τηλέφωνο επικοινωνιας για όποιους/ες θέλουν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία 2721087737.

Στ.Μ.