Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 11:13

Οι ξαπλώστρες φάγαν το χώρο από τους λουόμενους που προτιμούν τη ψάθα τους

φωτο αρχειο

φωτο αρχειο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Λουόμενοι του μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους γιατί στην πλαζ της Καλαμάτας οι ξαπλώστρες κάποιων καταστημάτων έχουν εξαπλωθεί πολύ πέραν των ορίων τους, ανέφερε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι την ίδια διαπίστωση έχει κάνει και ο ίδιος…

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος ζήτησε να γίνει έλεγχος ώστε να επιστρέψουν στα όριά τους όσοι επαγγελματίες τα παραβιάζουν. Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν βγαίνουν οικονομικά να πάνε σε κατάστημα με ξαπλώστρες. 

Η απάντηση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ήταν ότι η αρμοδιότητα για τον συγκεκριμένο έλεγχο ανήκει στην πρώην Κτηματική Υπηρεσία και όχι στο Δήμο. Ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει ο Δήμος να επισημάνει στους επαγγελματίες το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Επιπλέον ο δήμαρχος είπε ότι στους επαγγελματίες δεν έχει δοθεί επιπλέον χώρος για τις ξαπλώστρες αλλά έχει αποφασιστεί γενναία μείωση του τέλους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των επαγγελματιών απέναντι στην κρίση που προκαλεί ο κορονοΐός. 

Στ.Μ.