Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 01:20

Τα νέα μέτρα θα κάνουν τους εργαζόμενους δούλους, λέει το ΠΑΜΕ και καλεί στην απεργία

Θοδωρής Λυριτζής, Όλγα Λάκκα Θοδωρής Λυριτζής, Όλγα Λάκκα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 
ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ

«Χρέος του κάθε εργάτη είναι να μη δεχτεί τη λαιμαριά του δούλου, να μη δεχτεί να τον εξευτελίζουν για ένα ξεροκόμματο», τονίζει το ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική αντίδραση και μαζική συμμετοχή στην απεργία. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα και την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αύριο, Τρίτη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μάρτη.
Την Τετάρτη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.00 το πρωί, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από το Δημαρχείο Καλαμάτας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, Όλγα Λάκκα και Θοδωρής Λυριτζής, επανέλαβαν ότι η επίθεση κατά των εργαζομένων με τα μνημόνια και τα μέτρα, αποσκοπεί μόνο στη διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων και αποδεικνύει τη σήψη του καπιταλισμού.
«Να μην επιτρέψουμε να καταδικαστούν οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας, στην πείνα και την εξαθλίωση», τόνισε ο Θοδωρής Λυριτζής, προσθέτοντας ακόμα: «Να μην αφήσουμε τους ηλικιωμένους ανήμπορους και καταδικασμένους να πεθάνουν στο δρόμο, γιατί δεν μπορούν να έχουν φάρμακα, περίθαλψη. Η κρίση δεν οφείλεται στα ελλείμματα, δεν είναι κρίση χρέους. Είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας».
Από την πλευρά της, η Όλγα Λάκκα κάλεσε τους εργαζόμενους «σε μια συνεχιζόμενη μάχη για να ανακόψουμε την πορεία της τέλειας εξαθλίωσης, οικονομικής και κοινωνικής. Για ανατροπή, για αποδέσμευση από το άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εδώ εκφραστών του καπιταλισμού, της συγκυβέρνησης, της πλουτοκρατίας. Οι προηγούμενες απεργίες έδειξαν ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε, αρκεί ο εργαζόμενος να καταλάβει και να μετρήσει τη δύναμή του. Δεν χρωστάμε τίποτα σαν λαός, δεν παζαρεύουμε ποια ταφόπλακα θα είναι πιο ελαφριά για το θάψιμο των εργατικών δικαιωμάτων μας. Όλοι μαζί στην απεργία».
Στ.Μ.