Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 12:39

Τέλος και στην πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου από Φαρών ως Ακρίτα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 
Τελείωσε και το μέτρο της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα. Την εισήγηση για την απόσυρση του μέτρου έκανε νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ανέφερε ότι την απόσυρση ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών της συγκεκριμένης περιοχής, ότι οι πεζοί ήταν επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή την προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση αλλά και όχι έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού…

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά συμφώνησαν με την ανάκληση της πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου τμήματος. Ο Δημήτρης Φαββατάς από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου, υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή δημιούργησε ένα μπάχαλο στην Παραλία και κάθε εβδομάδα, ανάλογα και με τις διαμαρτυρίες, παίρνει πίσω τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Υπογράμμισε ότι η καλύτερη λύση ήταν αυτή η πρότεινε η παράταξή του, η δοκιμαστική μονοδρόμηση της Ναυαρίνου. Ο Λεωνίδας Λιάππας, από την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου, τόνισε ότι η δική του παράταξη από την περασμένη εβδομάδα έχει ζητήσει την ανάκληση και της συγκεκριμένης πεζοδρόμησης. Ο Μανώλης Μάκαρης,  επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” σημείωσε ότι η προοπτική της Ναυαρίνου είναι η πεζοδρόμησή της και κάλεσε τη δημοτική αρχή να εργαστεί προς την αυτή την κατεύθυνση. Ο Ανδρέας Καραγιάννης από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη σημείωσε ότι το ζήτημα της Παραλίας της Καλαμάτας και της Ναυαρίνου είναι σύνθετο και χρειάζεται να συντρέξουν διάφοροι παράγοντες ώστε να εφαρμοστούν με επιτυχία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας ανέφερε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η πεζοδρόμηση και επειδή δεν λειτουργούν εγωϊστικά εισηγήθηκαν να ανάκληση της προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης. 

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή άνοιξε το κεφάλαιο Ναυαρίνου, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη στο παρελθόν. 

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόστηκαν ύστερα από διεξοδική εξέταση των θεμάτων και εισηγήσεις ειδικών.

Τέλος σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι πλέον έχει ανοίξει η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπος αλλά και ότι η δημοτική αρχή αποφασίσει χωρίς εγωισμούς με γνώμονα το καλό της πόλης. 

Στ.Μ.