Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 17:14

“Έχουμε 1,2 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες"!

ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Οι ανάγκες για αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία φτάνουν ή και ξεπερνούν έργα κόστους 10.000.000 ευρώ ωστόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στη διάθεσή της μόνο 1.200.000 ευρώ, που και αυτά είναι για παρεμβάσεις μόνο στον Πάμισο τον Άρι και τους παραποτάμους τους. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος…

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Αναστασόπουλος: “Είναι τεράστιες οι ανάγκες. Είναι πολλά εκατομμύρια οι ανάγκες για αντιπλημμυρικά έργα. Εμείς έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας 1,2 εκατομμύρια για τα δύο ποτάμια, του Άρι και του Παμίσου και τους παραποτάμους, αλλά χρειάζονται ίσως και 10 εκατ. ευρώ για να πείτε ότι έχουμε καλύψει τα πάντα”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας πρόσθεσε ακόμη ότι βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού ένα ακόμη έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, ενώ σημείωσε ότι την άνοιξη έγιναν καθαρισμοί σε ρέματα με δύο εργολαβίες. 

Κατά τα άλλα ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στη μεγάλη μελέτη που γίνεται για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας σημειώνοντας: “Γνωρίζετε ότι και το υπουργείο εκπονεί τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά στην Καλαμάτα και στις άλλες περιοχές. Έχουμε ζητήσει και εμείς με έγγραφο να γίνει μελέτη και επέμβαση από την Καλαμάτα μέχρι και τα Τσουκαλέικα, γιατί από εκεί και κάτω ο νέος αυτοκινητόδρομος επηρεάζει τις ανάντι και τις κατάντη περιοχές, διότι έχουμε συσσωρευμένες ποσότητες νερών σε ορισμένα ρέματα”. 

Στ.Μ.