Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 19:39

Προεργασίες για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης

Προεργασίες για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης

Προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρίας “Θεμέλη”, που είναι η οριστική ανάδοχος του μεγάλου έργου της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το Πήδημα μέχρι την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες μετρήσεις στην Εθνική Οδό προκειμένου να προσδιοριστεί η χάραξη που θα ακολουθήσει ο νέος αγωγός…

Ήδη έχουν οριοθετηθεί συγκεκριμένα σημεία από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο περίπου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11.200.000 ευρώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ η “Θεμέλη” κατά τη δημοπρασία πρόσφερε έκπτωση ύψους 36,51%, που σημαίνει ότι το κόστος του έργου πέφτει σχεδόν στα 7.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” και στη συνέχεια στο “Αντώνης Τρίτσης”. 

Ο προσυμβατικός έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, έχει εκφράσει την αισιοδοξία ότι είναι εφικτό οι εργασίες να ξεκινήσουν και μέσα στο 2020. 

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος είπε ότι επιδιώκεται από τη δημοτική αρχή να αλλάξει η χάραξη του νέου κεντρικού αγωγού υδροδότησης ώστε να μην περάσει από την Αθηνών αλλά από τη Νέα Είσοδο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτα προβλήματα. 

Στ.Μ.