Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 12:50

Δήμαρχος: Δεν υπάρχει λόγος να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά το Σάββατο μέχρι τις 11 το βράδυ

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
Την αντίθεσή του διατύπωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, να μείνουν το Σάββατο τα καταστήματα ανοιχτά, στο πλαίσιο της εκπτωτικής μέρας, μέχρι τις έντεκα το βράδυ. “Έντεκα η ώρα είναι αργά. Θα μπορούσε μέχρι τις εννιά, το αργότερο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, που πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος δεν συμμετέχει με εκδηλώσεις στην εκπτωτική βραδιά, ενώ η δημοτική αστυνομία θα κάνει ελέγχους για την αποφυγή συνωστισμού σε καταστήματα. 
Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος με σημερινή του ανακοίνωση προς τα μέλη του να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους το Σάββατο και υποστηρίζει ότι είναι μεμονωμένες οι αντιδράσεις για την συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων το Σάββατο το βράδυ “από τοπικούς φορείς οι οποίοι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν επίγνωση της οικονομικής κατάστασης αυτήν τη στιγμή”...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από παρεμβάσεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, που τόνισαν ότι είναι παρακινδυνευμένο για τη διάδοση του κορονοϊού το άνοιγμα των καταστημάτων το Σάββατο μέχρι τις 11 το βράδυ. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ανοιχτού Δήμου, Μανώλης Μάκαρης, πρότεινε αντί για εκπτωτική ημέρα το Σάββατο από τις εννιά το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ, να γίνει εκπτωτικό τριήμερο, στο πλαίσιο του κανονικού ωραρίου των καταστημάτων. 

“Αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Ο Δήμος Καλαμάτας δεν θα κάνει καμία εκδήλωση. Δεν συμμετέχει για να ενισχύσει τη συγκεκριμένη δράση”, ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος. Πρόσθεσε πάντως ότι εφόσον ανάλογες δράσεις έχουν γίνει σε άλλες πόλεις της χώρας δεν είναι σωστό να εμποδιστεί ο Εμπορικός Σύλλογος να διοργανώσει τη δική του. Πρόσθεσε όμως ότι “και εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει να είναι μέχρι την ώρα που λένε. Δεν υπάρχει λόγος να είναι μέχρι τις έντεκα”. 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος σε σημερινή του ενημέρωση προς τα μέλη του σημειώνει: “Έπειτα από μία 10ετή οικονομική κρίση η οποία είχε σημαντικές επιπτώσεις ειδικά στα μικρά καταστήματα ξέσπασε και η πανδημία COVID-19 η οποία μας βύθισε περισσότερο στην οικονομική ύφεση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας θέλοντας να τονώσει τα καταστήματα της πόλης μας αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου για το Σάββατο 29/8/2020 προτρέποντας τα μέλη του να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες εκπτώσεις τόσο για να ευχαριστήσουν το αγοραστικό κοινό όσο και για να την αύξηση των πωλήσεων τους.

Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη εποχή για τον εμπορικό κόσμο όχι μόνο της Καλαμάτας αλλά και όλης της Ελλάδας. Σε αυτή μας την δράση βρήκαμε στήριξη από το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων – μελών μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Αντίθετα υπάρχουν μεμονωμένες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς οι οποίοι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν επίγνωση της οικονομικής κατάστασης αυτήν τη στιγμή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας λαμβάνοντας υπόψη του την παρούσα υγειονομική κατάσταση την οποία διέρχεται η χώρα μας ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η ημέρα ώστε να προφυλαχθεί ο κόσμος, οι υπάλληλοι και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η φετινή απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας εκτός από μικρή παράταση του ωραρίου δεν εμπεριέχει την μορφή φιέστας και δεν θα γίνουν εκδηλώσεις από μεριάς του εμπορικού συλλόγου όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές κατά την διάρκεια της Λευκής Νύχτας.

Αγαπητοί συνάδελφοι ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σας καλεί να μην υποκύψετε σε αυτή την αντίδραση και να ανοίξετε τα καταστήματα σας. Όχι γιατί εκείνη την ημέρα θα πλουτίσουμε αλλά γιατί όπως όλα δείχνουν κανένας δεν νοιάζεται αν τα καταστήματα μας θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τον χειμώνα που έρχεται. Τα φώτα των καταστημάτων μας κρατάνε την πόλη ζωντανή και αυτό φάνηκε κατά την διάρκεια του Lockdown!

Μονό εμείς ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση η οποία έρχεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει με όσα μέσα διαθέτει να προασπίζεται τα συμφέροντα των Εμπόρων της πόλης μας και θα αναλάβει όσες δράσεις μπορεί για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Μένουμε ενωμένοι!

Τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19!

Προστατεύουμε τα καταστήματα μας!”.